700.000 KM za projekte iz oblasti vodoprivrede na području HBŽ-a

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Božo Perić u utorak je potpisao ugovore temeljem Javnog poziva za sufinanciranje Projekata iz oblasti vodoprivrede na području te županije.

Ugovori su potpisani s načelnicima općina Glamoč, Nebojšom Radivojšom, Bosanskog Grahova, Urošom Đuranom, Kupres, Zdravkom Miočem, predstavnicima općina Tomislavgrad i Drvar, Ines Perić i Dragoslavom Popovićem i gradonačelnikom Livna Darkom Čondrićem, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Za sufinanciranje projekata u okviru spomenutog Javnog poziva osigurana su sredstva u županijskom Proračunu za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 700.000 maraka.

Vlada Hercegbosanske županije na posljednjoj sjednici usvojila je Odluku o raspodjeli sredstva za sufinanciranje projekata iz Programa utroška sredstava kapitalnih transfera ”Potpora općinama – vodoprivreda” utvrđenih Proračunom županije za ovu godinu.

Općini Tomislavgrad odobrena su sredstva za projekt Infrastrukture u naselju Bobara u iznosu 276.448,51 KM, općini Bosansko Grahovo za projekt Rekonstrukcije distributivne mreže sustava vodoopskrbe LOT 2 u iznosu od 13.203,63 KM.

Općini Kupres odobrena su sredstva u iznosu od 51. 483,78 KM za projekt Zamjene dotrajalih cijevi i ugradnju vodomjera na relaciji od izvorišta Šadinac i Hajdarevac do ulaza u grad.

Nadalje, Općini Drvar odobrena su sredstva za dva projekta i to: Rekonstrukcija vodovodne mreže u Drvaru – dio distribucijske vodovodne mreže od rezervoara (kroz glavnu ulicu) do semafora – KRAK 1 – završna faza u iznosu 20.575,60 KM i izgradnja dijela kanalizacijske mreže u općini Drvar, trasa dionice A:T4-T5 – faza I (RO39 do RO42), u dužini L=113 m u iznosu 7.795,84 KM.

Također, Gradu Livnu odobrena su sredstva za projekt Izgradnja vodoopskrbne mreže Guber u iznosu 315.175,54 KM.

Kako su naveli u priopćenju, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kao jednu od temeljnih zadaća smatra i ulaganje u lokalne samouprave na području županije kad je riječ i o vodoprivredi.

Stoga smatramo da će ova odobrena sredstva uvelike pomoći lokalnim samoupravama u razvoju, u ovom slučaju vodovodne infrastrukture, što držimo jednim od ključnih segmenata osiguranja boljih uvjeta života za sve stanovnike Hercegbosanske županije, kazao je prilikom potpisivanja ugovora ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Božo Perić.

Ministrica Pozder u Livnu: Korićina je važna za građane HBŽ, ali i FBiH

(www.jabuka.tv | Foto: Vlada HBŽ)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.