7 obroka koji se preporučuju prije fizičke aktivnosti

Stručnjaci kažu da o obroku koji pojedete prije treninga najviše ovisi koliko će vam vježbe teško pasti, zato pažljivo birajte namirnice koje ćete pojesti sat ili dva prije odlaska na trening. Donosimo listu 7 idealnih obroka.

Kruške i pistacije
Kruške su pune prirodnih vlakana, što dodatno usporava probavu i stvara osjećaj sitosti tijekom treninga. Pistacije također imaju vlakna i pomažu da održite razinu šećera u krvi.

Čokoladno mlijeko
Zvuči čudno, ali istraživanja pokazuju da čokoladno mlijeko ima pravu dozu ugljikohidrata, kalija i proteina koja daje vašem organizmu tijekom treninga dodatni stimulans.

Kikiriki maslac, integralni kruh i banana
Ovaj obrok je idealan jer je izbalansiran proteinima iz kikiriki maslaca, te ugljikohidratima iz banane i kruha. Proteini iz kikiriki maslaca vrlo su poželjni u organizmu tijekom vježbanja, jer pomažu da udio energije ostane visok tijekom čitavog treninga.

Quinoa
Ova žitarica je prepuna zdravih ugljikohidrata i proteina, zbog čega stvara osjećaj sitosti za vrijeme vježbanja. Ukoliko vam se ipak ne sviđa okus ove žitarice, možete je zamijeniti zobenim pahuljicama koje imaju slične pogodnosti.

Suho voće
Prirodni šećer u ovim namirnicama pretvorit će se tijekom vježbanja u energiju za tijelo. Ako imate potrebu za nečim jačim, prelijte preko suhog voća grčki jogurt jer je on dodatni izvor proteina.

Nemasni sir na tostu i naranča
Sir je odličan izvor proteina i kalcija koji pomažu u održavanju zdravlja kostiju ali i mišića. Ako kombinirate ovu namirnicu s tostom, može biti idealan spoj ugljikohidrata, proteina i kalcija, koji je potreban tijelu pred naporne vježbe. Naranča, puna vitamina C, odlična je za brže sagorijevanje masnoća, odnosno kalorija tijekom vježbanja.

Jabuka i tvrdo kuhana jaja
Ovaj obrok je niskokaloričan, sadrži puno proteina, ali je i odličan ukoliko ste u žurbi. Jaje je dobar način da prehranu obogatite proteinima i vitaminom B, koji pomaže pretvaranju unesene hrane u energiju. Umjesto jaja, možete pojesti i posni sir.

(zdravakrava.hr)

Klikni OVDJE i posjeti naš LIFE kutak

1 komentar

Komentiraj: