7 navika koje popravljaju raspoloženje

Iako ne postoji instant recept za sreću, ove navike će vam možda popraviti raspoloženje u određenim trenucima.

1. Nazovite osobu koja vam je draga

Neka istraživanja pokazala su kako razgovor s dragom osobom na loš dan mogu popraviti raspoloženje i malo nas razvedriti. Usput, recite toj osobi da je volite i da vam je stalo do nje. Širenjem ljubavi podižemo i razinu sreće.

2. Zapišite na čemu ste zahvalni

Na dnevnoj bazi na papir stavite sve na čemu ste zahvalni. Obitelj, zdravlje, posao, partner, partnerica, lijepa riječ, sve zbog čega ste sretni, piše Huffington Post.

3. Oprostite nekome

Ako te netko povrijedio ili ti je rekao nešto ružno, pokušaj mu oprostiti. Opraštanje nas oslobađa anksioznosti i njime otpuštamo negativne misli i energiju koja nas okružuje.

4. Dopustite si tugu i ljutnju

Ništa, pa tako ni sreća, ne mogu se forsirati. Nitko nije sretan 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, i to je sasvim u redu. Kad ste tužni, dopustite si da budete tužni i isplačite se. Ako ste ljuti, dopustite si da budete ljuti i izbacite tu ljutnju iz sebe. Tek proživljavanjem emocija, pa i onih loših, možemo doći do sreće i zadovoljstva.

5. Slušajte glazbu

Glazba dokazano popravlja raspoloženje, pa si pokušaj pustiti onu koja te uveseljava i raduje, možda će te barem malo opustiti kad se osjećaš loše.

6. Odmaknite se od društvenih mreža

Barem na nekoliko sati ostavi mobitel na miru, ne pregledavaj Instagram i Facebook i opusti se bez tehnologije.

7. Pokrenite se

Fizička aktivnost je apsolutni pokretač dobre energije. Ako se želiš riješiti stresa i osjećati se bolje, trči, vježbaj, skači, pleši, prenosi Joomboos.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.