7 jednostavnih načina da popravite loš dan

Svi imamo loše dane ali neki su lošiji od drugih. Nekim ljudima posebno teško pada previše različitih obaveza, pritisak na poslu ili u obitelji, dok postoje oni kojima sve “ide” ali se jednostavno osjećaju loše. Kako izaći iz kruga negativnih misli, trgnuti se i loš dan pretvoriti u dobar? Evo nekoliko savjeta koje donosi portal Psychology today:

1. Ne budite strogi prema sebi
Kad napravite pogrešku, ne pravite veliku strku oko toga. Svi griješe i upravo tako se uči o životu. Ako učite iz svoje pogreške i prigrlite ju, vaš dan će biti bolji – kao i vaš život.

2. Malo svježeg zraka uvijek dobro dođe

Ako si možete priuštiti šetnju ili jednostavno sjediti na suncu – svakako to učinite. Svjež zrak može vam pomoći kod tjeskobe i negativnih misli. Kad su uzrujani, ljudi ponekad zadržavaju dah dulje nego je potrebno, pa je važno disati pravilno. Udahnite, izdahnite, smirite se i opustite, to može samo pomoći.

3. Tražite ljepotu u svemu
Važno je vidjeti ljepotu u svemu – pa i ondje gdje se trenutno nalazite. Kad vas preplave loši osjećaji, teško je vidjeti svjetlo na kraju tunela. Gdje god da ste, pokušajte vidjeti izlaz i nešto lijepo, dobro i pozitivno.

4. Prihvatite dan pun izazova

Kad je pred vama dan koji vam se čini nemoguć i pretrpan obavezama, ne brinite. Prisjetite se činjenice da ste već imali takve dane i znate što? – Preživjeli ste! Ako vam je uspjelo jednom, uspjeti će opet. Lakše je prihvatiti tešku situaciju ako znate da je privremena.

5. Pomozite nekom

Ako vaš prijatelj prolazi kroz teško razdoblje, nazovite ga i popričajte s njim. Pokušajte mu pomoći. Imajte na umu da pomaganjem drugima pomažemo i sebi.

Jeste li znali da vas samoća može ubiti?

6. Popravite nešto u kući

Premjestite slike, iščupajte zaraslu travu ili popravite nešto što je pokvareno u vašem domu. Ako ne možete sami, pitajte nekoga za pomoć. Osjećati ćete se bolje i sam razgovor s nekim će vam pomoći.

7. Pogledajte film koji vam se sviđa
Odaberite film koji vam se sviđa i pogledajte da. Nije bitno hoćete li ići u kino ili ostati kod kuće. Bitno je da se imate čemu veseliti, proći će vam vrijeme i nećete misliti samo na probleme.

Nadajmo se da ćete, kad se probudite idućeg dana, gledati na stvari s vedrije strane.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: