BMW potvrdio: Rolls-Royce postaje isključivo električni brend

Predsjednik BMW-a Oliver Zipse otkrio je da će Rolls-Royce početkom 2030-tih postati isključivo električni brend.

Zipse je ovu informaciju potvrdio tokom konferencijskog poziva, tako da je jasno da će model Spectre napraviti put ka električnoj budućnosti. Isporuke će početi krajem ove godine.

On je govorio i o drugim nadolazećim automobilima uključujući BMW-ove modele. Redizajnirana Serija 5 Touring doživjet će svjetsku premijeru na proljeće, a ponudit će iste opcije kao sedane, što znači da se može očekivati i električni i5 Touring.

Fotografi su već fotografirali ovaj model prošlog mjeseca.

Zipse je govorio i o liniji Neue Klasse, koja ide u proizvodnju 2025. godine. Naglasio je da je to više od još jednog BMW-ovog automobila jer se radi o “cijeloj novoj generaciji proizvoda”.

Šest novi modela će biti lansirano u roku od 24 mjeseca uključujući sedane i crossovere. Zipse je kazao da će svi imati potpuno električni pogon.

Govoreći o električnim automobilima, MINI Aceman će debitirati u travnju. Zipse nije mnogo govorio o “premium-kompaktnom” električnom modelu, no najavljen je konceptom prošle godine te je fotografiran u nekoliko navrata. Očekuje se da će svoje mjesto naći između Hatcha i Countrymana, ali da će usvojiti karakteristike oba modela.

Zipse je kazao da će MINI uskoro usvojiti direktni prodajni model u Europi, prvobitno u Italiji, Poljskoj i Švedskoj, a potom će uslijediti druge zemlje.

Potom BMW “uskače” u akciju 2026. godine. On je kazao da direktna prodaja nudi niz pogodnosti uključujući “potpuno transparentne cijene”, online i offline interakcije, kao i direktan pristup “potpuno novom korisničkom iskustvu”.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.