500 testova za koronavirus uručeno SKB Mostar – Jabuka.tv

500 testova za koronavirus uručeno SKB Mostar

Federalni stožer civilne zaštite u petak ujutro je Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar (SKBM) uručio testove za detekciju koronavirusa.

Oni su, uz prethodnu suglasnost Vlade FBiH, nabavljeni u skladu s Odlukom Federalnog stožera civilne zaštite, i po kojoj će se nabaviti 170 tisuća ovih testova.

Pošiljku s novim testovima direktorici KCUS-a prof. dr. Sebiji Izetbegović uručio je načelnik Federalnog stožera civilne zaštite, Fahrudin Solak, a pošiljku sa testovima za SKB Mostar transportirali su i uručili pripadnici FUCZ Borki Tutiš, dežurnom inžinjeru sa Odjela molekularne dijagnostike SKBM.

Kliničkom centru Univerzitetu u Sarajevu u petak ujutro je uručeno 1.000, a Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 500 testova za detekciju koronavirusa.

Testovi će se, u skladu s potrebama, u idućim danima kontinuirano dostavljati zdravstvenim ustanovama na području FBiH.

Za brži transport testova FUCZ je stavila na raspolaganje i dvije letjelice (žirokoptere) koje će se koristiti za ove potrebe, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • To je pravi pokazatelj koliko su bili spremni.Ima više od mjesec dana da na sav glas viču da su spremni.Ovo je samo pokazatelj koliko su /ne/sposobni oni koji odlučuju o ljudskim životima.Glavne face u zdravstvenom sistemu je već trebalo poskidati i pozvati na odgovornost.Nisu se pobrinuli da osiguraju opremu za medicinske djelatnike a kamo li za moguće pacijente.Ubijte se silni ministri i takozvani ravnatelji.

  • Nisu krivi političari ni vlada nego kriv je narod jer ih je izabrao. Ne trebaju nama pametni i sposobni političari nego pošteni i nekorumpirani jer takvi će postaviti sebi slične na čelo javnih poduzeća. A kada dođu izbori oni kojima je dobro počnu ložiti narodne mase na nacionalne teme i tako unedogled.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.