5 znakova za uzbunu u vezi koje ne smijete ignorirati

Ponekad je teško priznati samima sebi da vaš ljubavni život ne funkcionira kako bi trebao.

Jeste li se ikada osvrnuli na svoje prošle veze i shvatili da su ustvari cijelo vrijeme postojali jasni znakovi koji su pokazivali da joj se bliži kraj, a samo ih vi niste vidjeli? Nemojte se gristi. Svima je lakše realno sagledati situaciju iz drugog, novog kuta, odnosno kada više nisu u toksičnoj ljubavnoj vezi.

Provjerite pronalazite li se u ovim tvrdnjama i ovog puta na vrijeme prepoznajte jasne znakove za uzbunu.

Konstantne borbe oko kućanskih poslova

Čak i u najzdravijim odnosima s vremena na vrijeme će se pojaviti nesuglasice oko toga čiji je red da iznese smeće, ali ako vaš partner smatra da su takvi zadaci predviđeni samo za ženski rod – dolazimo do problema.

Upravo je ta podjela kućanskih poslova jedan od najčešćih problema u vezama, tvrdi dr. Carey Yazeed, psihoterapeut specijaliziran za ženska pitanja, koji ističe da ako na početku prihvatite takvu raspodjelu zadataka, problem će samo eskalirati kako napredujete u karijeri ili se odlučite za djecu.

Nedostatak vremena za sebe

Ako vam druga strana brani da viđate druge drage ljude ili vam uvodi pravila o raspodjeli vašeg slobodnog vremena, budite sigurni da imate problem.

Za zdrav odnos potrebni su fleksibilnost i otvorenost, objašnjava psihoterapeutkinja Alyson Cohen koja smatra da je ključ zdrave veze kvalitetno provedeno vrijeme zajedno, ali i imanje vremena za druge ljude i hobije.

Vrijeđanje

Jedno je biti ljutit na svog partnera, a drugo je nazivati ga pogrdnim imenima tijekom svađe. Takvo ponašanje obično ukazuje na nedostatak poštovanja jedne ili obiju strana.

Bliski odnosi s bivšim ljubavima

Naravno, pojedini ljudi potpuno uspješno održavaju prijateljske odnose s bivšima. No pravo je pitanje osjećate li se vi ugodno zbog njihovog odnosa. Ako ponekad imate osjećaj da njihova komunikacija prelazi prijateljske granice i zbog toga se vi osjećate loše, razgovarajte s partnerom jer čini se da ne poštuje vaše osjećaje, a ni granice.

Ignoriranje

Moderne tehnologije smanjile su razinu komunikacije između ljudi, ali to ne znači da trebate tolerirati vašeg partnera koji gotovo uopće više ne obraća pažnju na vas. Ako ponekad imate osjećaj da se morate natjecati s mobitelom za njegovu pozornost, vrijeme je za uzbunu, piše Index.hr.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.