5 uzbudljivih mini-serija koje morate pogledati

Nakon popisa filmova i serija, red je došao na mini-serije koje trebate pogledati.

Iz dana u dan sve veći je izbor serija.

Ne samo da je velik izbor, nego je velik broj serija vrlo kvalitetan s tim da se sve više ulaže u njih razvojem streaming servisa (Netflix, Disney +, HBO…).

Serije ipak zahtijevaju dosta vremena koje trebamo uložiti za pogledati ih. Filmovi su nam nekad prekratki s obzirom koliko uživamo u gledanju tog filma, jedno od rješenja su mini-serije.

Sastoje se od jedne sezone, malenog broj epizoda (npr. 3-6 epizoda u većini slučajeva), ali kako pronaći onu pravu?

Zato portal Jabuka.tv izdvaja one s kojima nećete pogriješiti.

And Then There Were None (Deset malih vojnika)

Godina je 1939., a Europa je na rubu rata. Deset stranaca sumnjive prošlosti pozvano je na otok Soldier, izoliranu stijenu u blizini obale Devona u južnoj Engleskoj. Odsječeni od kopna i s misteriozno odsutnim domaćinom, svatko od njih optužen je za strašan zločin, a kad počnu misteriozno umirati, svi shvate da je ubojica među njima. Tko će preživjeti? I tko je ubojica?

When They See Us

Ova tragična istinita priča o rasizmu i žrtvenoj janjadi američkog pravosudnog sustava kontroverzan je prikaz diskriminacije manjina u SAD-u, a u cijelu situaciju upleo se i predsjednik Donald Trump. Saznajte zašto se zbog ove miniserije cijela Amerika podigla na noge.

Band of Brothers (Združena braća)

Mini-serija, čiji je naslov referenca na slavni monolog Henrika V. iz istoimene Shakespeareove drame, gotovo dokumentaristički prikazuje ratne scene, uključujući invaziju Normandije, oslobađanje zatvorenika koncentracijskog logora, bitku u Ardenima te osvajanje Hitlerova “Orlovog gnijezda”.

Unatoč određenoj razini pjesničke slobode u ekranizaciji originalnog predloška, serija ipak zadržava vjerodostojnost – svi likovi temeljeni su na stvarnim članovima dotične satnije; snimljeni intervjui s nekima od njih čak su i korišteni kao uvodi u svaku epizodu, ali njihov je pravi identitet otkriven tek u posljednjem nastavku.

11.22.63

11.22.63 je mini-serija bazirana na romanu Stephena Kinga u kojoj se radi o osobi koja putujući kroz vrijeme pokušava spriječiti atentat izvršen nad bivšim predsjednikom SAD-a – Johnom F. Kennedyjem.

Serija drži napetost kroz svih osam epizoda i topla je preporuka za gledati.

Chernobyl   (Černobil)

26. travnja 1986. godine u nuklearnoj elektrani Černobil u Ukrajini u Sovjetskom Savezu došlo je do goleme eksplozije koja je otpustila radioaktivne materijale diljem Bjelorusije, Rusije i Ukrajine sve do Skandinavije i Zapadne Europe. Jared Harris glumi Valerija Legasova, vodećeg sovjetskog nuklearnog fizičara.

Kao dio reakcijskog tima, bio je jedan od prvih koji je shvatio opseg neusporedive katastrofe koja se dogodila. Stellan Skarsgård igra sovjetskog zamjenika premijera Borisa Ščerbinu, kojeg Kremlj određuje da predvodi vladinu komisiju za Černobil u satima neposredno nakon nesreće. Emily Watson glumi Ulanu Komjuk, sovjetsku nuklearnu fizičarku posvećenu rješavanju tajne onoga što je dovelo do černobilske katastrofe.

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.