5 trikova za savršenu manikuru

Ukoliko si ne možete priuštiti profesionalnu manikuru, postoji puno toga što možete napraviti doma, a što će vam pomoći da vaši nokti što dulje izgledaju besprijekorno. Pročitajte ovih 5 savjeta koje donosi Budi.in:

Čisti nokti su sretni nokti
Kao i u svemu, dobra osnova je ključ za očuvanje vaše manikure. Nije dovoljan samo kvalitetan lak već treba krenuti od njegovanih zanoktica i noktiju. Međutim, sređivanje zanoktica neposredno prije lakiranja može umanjiti trajnost laka na vašim noktima. Naime, ulja i losioni koja koristimo za zanoktice kao i za jačanje noktiju mogu dovesti do bržeg skidanja laka. Stoga lakirajte samo potpuno čiste i suhe nokte.

Čuvati na hladnom
Možda vam se ovaj savjet čini zastarjelim, ali još uvijek djeluje! Visoke temperature razrjeđuju sastav lakova i čine ih težim za nanošenje. Zato u vrućim ljetnim danima čuvajte svoje lakove u hladnjaku, jer će vam to omogućiti ravnomjernije nanošenje i pomoći da vaša manikura traje duže.

Za sve je potrebno vrijeme
Možda zvuči glupo, ali razmislite prije nego što krenete sređivati svoje nokte koliko zapravo imate vremena posvetiti se tom poslu. Mnoge dame neposredno prije zabave ili odlaska na posao lakiraju nokte, dok druge to rade prije odlaska na spavanje pa ih nerijetko ujutro iznenade neuredni nokti i mrlje od laka na posteljini. Potrudite se nakon lakiranja ostaviti dovoljno vremena za sušenje prije nego što nokte izložite bilo kakvom vanjskom utjecaju. Ne zaboravite top coat Top coat, ili kako se kod nas zove nadlak, daje savršen “finiš” vašoj manikuri. Ovaj završni sloj pruža sjaj, istovremeno fiksirajući lak, čime omogućuje njegovu postojanost na noktima.

Možda će vas zanimati i KOLIKO JE OPASNO GELIRANJE NOKTIJU

Dodatni trik: Da biste izbjegle krzanje laka, nakon nekoliko dana ponovno premažite top coat u tankom sloju.

Krema za ruke
Kreme za ruke i nokte ne samo da njeguju vaše ruke nego nokte čine čvršćima, sprječavajući listanje, pa samim tim i oštećivanje manikure. Krema bogata vitaminima neka postane dio vašeg rituala uređivanja noktiju, jer sprječava isušivanje kože i samih noktiju.


(www.jabuka.tv)

Klikni OVDJE i posjeti naš LIFE kutak


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.