5 razloga zašto možete osjećati jaku žeđ

Voda je nužna za život, a kako bismo tijelo održali zdravim, potrebno je piti oko osam čaša vode na dan. Nekome pokoja više. Ipak, postoje situacije u kojima se osjećamo jako žedno i imamo želju za dodatnim ispijanjem vode. Stručnjaci tvrde kako smo već dehidrirali kada smo počeli osjećati žeđ. Ako pijete više nego inače, a svejedno osjećate žeđ, ovo mogu biti razlozi…

Konzumirate previše soli

Ako konzumirate namirnice koje sadrže previše soli, možete osjećati žeđ znatno češće. Sol izvlači vodu iz stanica, a posljedično mozak dobiva informaciju da je tijelu potrebno još vode i osjećamo žeđ. Pazite da ne konzumirate više od pet grama soli na dan, savjetuju stručnjaci.

Trčite ujutro

Svaki oblik tjelovježbe je itekako poželjan, no bitno je i znati kada je najbolje vrijeme za vježbu. Ako trčite u ranijim jutarnjim satima, vaše tijelo će trebati više vode kroz dan. Tijelo gubi tekućinu kroz znojenje pa je potrebno nadoknaditi izgubljeno, piše Večernji.hr.

Bili ste dugo na suncu

Izbjegavajte boraviti na jakom suncu, posebice tijekom ljetnih mjeseci. Duži boravak na suncu može prouzročiti da osjetite žeđ, čak i ako samo mirujete i ne bavite se ničim fizički zahtijevnijem. Tijekom vrućih dana, uvijek imajte bocu vode sa sobom dok boravite izvan svog doma.

Imate suha usta

Suhoća usta dovodi i do niza drugih neugodnih simptoma te pogoduje razvoju nekih bolesti usta, zbog čega predstavlja ozbiljan zdravstveni problem. Sama za sebe nije bolest, već je simptom određenih bolesti i stanja organizma i uzrokuje pojačan osjet žeđi. .

Lijekovi koje uzimate

Neki lijekovi mogu imati za nuspojavu suhoću usta i uzrokovanje želje za ispijanjem vode. Javite se liječniku ako osjetite ovakve nuspojave.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.