5 pravila kojih se treba pridržavati na +35 Celzijevaca – Jabuka.tv

5 pravila kojih se treba pridržavati na +35 Celzijevaca

Živa u termometru penje se opasno iznad 35 Celzijevih stupnjeva na suncu, što mnogima izaziva probleme u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Evo što treba napraviti da se što ugodnije prežive velike vrućine bez obzira na to gdje se osoba nalazi.

1. Izbjegavati direktno sunce

Bez obzira na to nalazi li se osoba na moru ili u gradu – mora se izbjegavati direktno sunce, a pogotovo u periodu od 11 do 15 sati, kada su ultraljubičasta zračenja najjača. Ako se mora izaći, pobriniti se da tijelo i glava budu zaštićeni odgovarajućom odjećom i šeširom.

2. Zaštita od sunca

Sve izložene dijelove kože namazati kremom za sunčanje s minimalnim zaštitnim faktorom 15. Ne zaboraviti namazati uške, stražnji dio vrata i kapke, što je jedna od najčešćih greški koje se rade kada se osobe izlažu suncu.

3. Zaštititi oči

Ultraljubičasta zračenja mogu negativno djelovati i na oči, zato je važno zaštiti i taj dio tijela. Istraživanja su pokazala da se negativne posljedice jakog sunca mogu izbjeći ako se nose sunčane naočale s ugrađenim filterima protiv UV zračenja.

4. Piti dovoljno tekućine

Prosječna osoba tijekom dana treba popiti osam čaša obične vode, a kada je izložena velikim temperaturama, i mnogo više tekućine kako bi ostala odgovarajuće hidrirana. Uvijek pri ruci treba imati bočicu s napitkom, a najbolje će ohladiti mlaka obična voda, Zadovoljna.hr.

5. Zamračiti stan

Spriječiti vrućinu da uđe u dom, a pogotovo ako je dobar dio doma okrenut prema istoku. Najbolje je navući zastore na prozore, ugasiti svjetla u domu, isključiti štednjak i druge kućanske aparate koji generiraju toplinu.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.