5 loših navika vježbanja

Čini li vam se da provodite sate vježbajući, a da ne postižete rezultate kakve ste htjeli? Želite mršavjeti ali nakon početnih 2-3 kilograma vaga ne ide dolje? Kako navodi stranica active.com, možda je omjer uloženog truda i dobivenih rezultata nezadovoljavajući jer radite sljedeće pogreške:

1. Duge vježbe umjerenim tempom
Više ćete postići sa 30 minuta intenzivnog vježbanja nego sa sat vremena umjerenog trčanja.

2. Lutanje po teretani
Dođete u teretanu, pa se čekirate, pa vidite što rade ljudi oko vas, namjestite ručnik, tražite odgovarajuću glazbu, pošaljete poruku curi – i 15 minuta je već prošlo. Napravite plan i držite ga se: kad ste u dvorani – vježbajte.

Pročitajte i Pet tipova koje ćete sresti u svakoj teretani

3. Previše kardio, a premalo treninga snage
Kardio vježbe troše kalorije, zar ne? Da, ali brzi treninzi snage i mješovite vježbe će vam povećati otkucaje srca, izgraditi mišiće, a ti mišići će trošiti kalorije i kad ne vježbate.

4. Pijete energetska pića
Možda će vam takva pića i podići energiju trenutno ali za hidrataciju organizma dovoljna je i voda, koja je bez kalorija. Ako se inače umorite u sred vježbe, za to se morate pobrinuti oko 45 minuta prije vježbanja – pojedite zdrav međuobrok tada i to će vam dati dovoljno energije da izdržite trening.

5. Ponavljanje iste vježbe
Kad stalno ponavljate iste vježbe, vaše se tijelo na to navikne i postane lakše. Ako mijenjate vježbe, biti će vam teže i trošit ćete više kalorija.

(www.jabuka.tv)

Klikni OVDJE i posjeti naš LIFE kutak

1 komentar

Komentiraj: