5 tipova koje ćete sresti u svakoj teretani

Posljednjih godina je vježbanje i briga o izgledu i zdravlju postalo svojevrsni trend. Sve je više teretana, sportskih klubova koji nude različite vrste vježbi, fitness programe i slično. “Vježbača” je i u Hercegovini sve više, a sve više ih se učlanjuje u lokalne teretane i redovno ih posjećuje. Kao i svaki trend i ovaj ima fanove i “hejtere”, a internet je prepun fotografija koji ismijavaju fitness frikove, kao i onih koji ih hvale. U mnoštvu stereotipnih likova koji se opisuju, izabrali smo one koje ste vjerovatno sreli u teretani u vašem gradu:

Galamdžija
Svako dizanje utega je popraćeno sa glasnim aaarrrrggg, a kad trči na traci disanje mu čujete na drugom kraju prostorije. Upravo su ovakvi tipovi razlog zašto neki ljudi u teretanu obavezno idu sa slušalicama na ušima.

Canca
Cancu možete pronaći u svakoj teretani, uglavnom u pratnji najbolje prijateljice. Prepoznat ćete ju po Air Maxicama, tajicama, njegovanoj kosi i – šminki. Ona nikamo ne ide bez šminke, a u teretanu ide prvenstveno zbog izgleda ali i zato što želi biti u trendu. Nosi i mobitel, za selfije, naravno.

Macan
“Žito frizura” i rukavice za fitness njegovi su zaštitni znakovi. On se voli gledati u ogledalu dok vježba, ali voli i kad ga drugi gledaju. Kao i Canca, rado će okinuti oznojeni selfie sa napetim mišićima, a vikendom obavezno nosi slim fit košulju kako bi se sav taj rad u teretani vidio.

Old School
Nabildani tip koji je teretanu posjećivao i onda kad nitko nije. Njegova uvjerenja o vježbanju su bliže onima iz 70ih ali ćete, ako se slučajno usudite razgovarati s njim, ipak poslušati njegov savjet, jer tip dobro izgleda.

Filozof
On sve zna, sve je proguglao i o svemu voli pričati. Ako u njegovoj blizini spomenete proteine, vježbe za leđa ili bicepse, ne gine vam 20 minuta izlaganja na tu temu. Unatoč čestim posjetima teretani, njegovi mišići uglavnom stoje na mjestu jer više vremena provodi pričajući nego vježbajući.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.