5 filmova s Matthewom McConaugheyjem koji će vas ostaviti bez daha | Jabuka.tv

5 filmova s Matthewom McConaugheyjem koji će vas ostaviti bez daha

Kad je s 20 godina Matthew McConaughey upisivao fakultet, sebe je vidio kao odvjetnika.

Kasnije se ipak usavršio u komunikacijama, a srećom po filmofile, nije ostao u tim vodama nego se dao u glumu.

S početka glumačke karijere, najveće uspjehe je ostvarivao u komedijama. Kako je vrijeme odmicalo, sve više je dobivao ozbiljnijih ponuda i uloga, pa je tako za ulogu u filmu “Dobri dileri iz Dallasa” dobio Oscara.

Kako bi se još lakše posjetili o kakvom glumcu se radi, portal Jabuka.tv vam donosi nekoliko njegovih odličnih filmova.

Interstellar

Brižni otac Cooper, školovani pilot i inženjer, posvetio se mirnom životu farmera na imanju na kojem živi sa svojom djecom. Kada skupina znanstvenika otkrije rupu u svemiru koja bi ljudskoj vrsti mogla omogućiti međuzvijezdano putovanje, obratit će se upravo njemu kako bi krenuo na put s kojeg možda i nema povratka.

Ulozi su visoki kao i odgovornost koju Cooper nosi na svojim leđima…

A Time to Kill– Vrijeme ubijanja

Nakon što su zakon i sud propustili osuditi krivca, Carl Lee Hailey osobno je kaznio silovatelja i ubojicu svoje desetogodišnje kćeri.

Za očekivati je u ovakvim slučajevima da očajni otac kod porote izazove sažaljenje i razumijevanje, no, na žalost, Carl i njegova kći su Afro-amerikanci, počinitelj je bijelac, a cijeli slučaj se događa u Mississippiju, državi koja je poznata po svom rasističkom opredjeljenju i segregaciji.

Štoviše, situacija je utoliko gora što lokalni KKK, koji predvodi Freddie Lee Cobb, postaje sve popularniji. Kada Hailey izabere Jakea, novaka u odvjetničkom poslu, kao svog branitelja, čini se da mu nema spasa. No Jake potraži savjet svog profesora prava Luciena Willbanksa.

The Gentlemen – Gospoda

Američki iseljenik Mickey Pearson je u Londonu izgradio visoko profitabilno carstvo marihuane. Kad se pročuje vijest da se zauvijek želi maknuti iz tog posla, pokreće se niz zavjera, urota, podmićivanja i ucjenjivanja u pokušaju da se zauzme njegova pozicija.

Dallas Buyers Club – Dobri dileri iz Dallasa

Dallas 1985. Električar i povremeni jahač bikova- Ron Woodroof voli težak život: previše puši, pije, uzima kokain i naravno uživa u seksu. On je također i tipičan “seljak” sa rasističkom i homofobnom ideologijom. Kad se na poslu ozlijedi i završi u bolnici doznaje da ima HIV i da će umrijeti u roku 30 dana. Ljut je i gnjevan, pogotovo zato jer ima “pedersku” bolest.

Ubrzo doznaje da mu tretman pod nazivom AZT može produljiti život. No AZT terapija je u SAD-u tek u povojima. No umirući čovjek je spreman na borbu, te će iskoristii svaku mogućnost da pribavi „drogu“ koja spašava život.

How to lose a guy in 10 days – Kako se riješiti frajera u 10 dana

Benjamin Barry je marketinški stručnjak koji se natječe s dvije kolegice oko dobivanja velike kampanje. S njima se okladi da je posao njegov ako uspije u roku od deset dana zavesti ženu koju one odaberu. Kolegice se lukavo odluče na prekrasnu novinarku Andie, koja izgleda kao tvrd orah.

Istovremeno, Andie radi i na priči o tome kako se riješiti muškarca u roku od deset dana – uspije li to izvesti, šef joj je obećao povjeravati ozbiljnije zadatke pisanja o zahtjevnijim temama. Početna faza izlazaka ni inače nije laka, no skriveni planovi oboje uključenih ovu će vez učiniti još neobičnijom.

Ovo nije za svakoga: 5 sjajnih filmova o serijskim ubojicama

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

(www.jabuka.tv | K.A.)


Komentiraj: