5 fantastičnih filmova koji su snimljeni u jednoj prostoriji | Jabuka.tv

5 fantastičnih filmova koji su snimljeni u jednoj prostoriji

Vrijeme je za još dobrih filmova.

Portal Jabuka.tv vam donosi nove filmske preporuke koje vas neće razočarati.

Riječ je o pet filmova koji su oduševili napetošću koju su stvorili snimajući cijeli film u samo jednoj prostoriji.

1. The Guilty (Krivnja)

Danski film The Guilty je krimi misterija koju pratimo u realnom vremenu dok ju glavni lik pokušava riješiti kroz telefonski razgovor. U prvih par scena vidimo tipične pozive – ljudi koji su doživjeli prometne nesreće, pijanci i narkomani, ali onda jedan poziv mijenja sve.

2. Rope (Uže)

Brandon Shaw i Phillip Morgan, dva mladića iz dobrostojećih obitelji, prijatelji su od ranog djetinjstva. Žive zajedno u ukusno uređenom njujorškom stanu. Jednog predvečerja udave konopcem svog prijatelja Davida Kentleya i njegov leš skriju u staru škrinju za odjeću.

Zločin su počinili tek tako, pokušavajući dokazati da je moguće izvršiti savršeno ubojstvo, za koje nitko neće saznati.

3. Phone Booth (Telefonska govornica)

Stu Shepard je nezavisni PR agent, samoživ, drzak i sklon neumjerenom laganju. Laže svojim klijentima, ali i lijepoj supruzi Kelly, od koje skriva da se viđa s mladom i slatkom glumačkom aspiranticom Pam, kojoj je ujedno i agent. Dakako, ni Pam nije rekao da je oženjen, pa ona misli da je s njim u normalnoj vezi.

Svemu tome dođe kraj kad Stu u telefonskoj govornici primi poziv tajanstvenog muškarca koji zatraži od njega da sve prizna i Kelly i Pam. Ako odbije, pa čak i ako samo pokuša napustiti telefonsku govornicu, muškarac će ga ubiti. Stu odmah potom ugleda infracrveno svjetlo snajpera na svojim grudima…

4. 12 angry men (12 gnjevnih ljudi)

Obrana i optužba su završile sa poslom i porota je poslana u posebnu sobu kako bi mogli odlučiti je li mladi i siromašni muškarac, meksičkog podrijetla, odgovoran za ubojstvo oca.

Ono što se čini lakom odlukom uskoro postane oluja osjećaja u kojoj dolaze na vidjelo sve mane i predrasude porotnika. Jedini koji se suprostavlja smrtnoj kazni i koji sumnja u dokaze koje je predočila optužba je porotnik broj 8.

5. The Invitation (Pozivnica)

Kada bude pozvan na večeru u kuću bivše supruge, Will i ne pretpostavlja da će se zajedničko okupljanje ubrzo pretvoriti u vrlo neugodnu večeru s nejasnim ciljem. Uz napetu atmosferu, kojoj paranoični Will uvelike pridonese, “Poziv” se pretvara u pravu večeru iz pakla.

5 trilera koji vas neće razočarati

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

(www.jabuka.tv | K.A.)


Komentiraj: