5 trilera koji vas neće razočarati

Dobrih filmova nikad dosta.

Posebno tijekom ovih kišnih dana kad je dobar film odličan način za potrošiti slobodno vrijeme.

Ovaj put, portal Jabuka.tv vam donosi popis odličnih trilera.

Neke od ispod priloženih filmova možda ste već gledali, a one koje niste, stavite na vrh popisa filmova koje ste namjeravate gledati…

Unbreakable (Neslomljivi)

Philadelphijski zaštitar na sveučilišnom stadionu, inače bivši igrač američkog nogometa, David Dunn, jedini je preživjeli u katastrofalnoj željezničkoj nesreći. Ne samo da je preživio, nego je prošao bez i najmanje ozljede. Nakon nesreće uvjeren je da ga u životu prati sreća, da mu ništa ne može nauditi i da je neranjiv.

Ubrzo nakon tih otkrića na bizaran mu se način obrati strip-izdavač Elijah Price, koji mu iznese fantastičnu pretpostavku: Price je rođen s rijetkim poremećajem zbog kojeg ima “staklene” kosti, te je do sad imao čak 54 prijeloma. Pretpostavlja da negdje na svijetu mora postojati njegov antipod, netko tko nikad nije bio ozlijeđen ili bolestan.

Prilično je siguran da je taj čovjek, neka vrsta stripovskog super-junaka, upravo David Dunn. Dunn mu ne povjeruje, no njegov sin Joseph, dječak u tinejdžerskoj dobi, itekako želi u to vjerovati…

Butterfly on a Wheel (Slomljena krila)

Neil Randall obiteljski je čovjek, istaknuti zaposlenik jedne marketinške agencije i moglo bi se reći da ima savršen život. Unaprjeđenje na poslu je izgledno, a privatni život mu je poput bajke.

Kada šef Karl Granger pozove bračni par Randall na vikend u svoju kolibu, Neilova supruga Abby zamoli sestru Diane da pričuva njihovu kći Sophie. No proračunati sociopat Ryan otme Sophie te od Randallovih zatraži da poslušaju svaku njegovu zapovijed jer će u protivnom ubiti njihovu kći.

Road to Perdition (Put do uništenja)

Michael Sullivan je najamnik šefa irske mafije Johna Rooneya koji ga voli gotovo kao sina i u njega ima više povjerenja no u vlastitog sina Connora.

Sve se mijenja kad Sullivanov sin Michael mlađi postaje svjedok ubojstva koje je počinio Connor u prisutnosti njegovog oca. Da bi se riješio svjedoka, Connor ubije Sullivanovog sina (ali ne svjedoka nego zabunom njegovog brata) i suprugu.

Sullivan bježi s Michaelom mlađim i nastoji najprije ishoditi zaštitu i pravdu kod čikaškog bossa Franka Nittija, no ubrzo shvaća da je i on za njim poslao plaćenog ubojicu, dijaboličnog fotografa Maguirea…

RocknRolla

Film vas vodi na opasnu vožnju u svijet kriminala u Londonu u kojem su nekretnine zamijenile drogu na mjestu najunosnijeg tržišta, a kriminalci su poduzetnici s najviše entuzijazma. Svi koji žele postati dio toga svijeta, od sitnoga kriminalca One Twoa do sumnjivog ruskog milijardera Jurija Omaviča, moraju posjetiti jednog čovjeka: Lennyja Colea.

Kao mafijaš staroga kova, Lenny zna koga podmazati i drži u džepu svakog birokrata, brokera i gangstera koji nešto znače. Lenny samo jednim pozivom može preskočiti birokraciju. No kako mu kaže njegova desna ruka Archy, London je središnja točka vremena koja se mijenjaju, u kojima mafijaši s istoka, gladni kriminalci s ulica, kao i svi oni između, nastoje promijeniti pravila poslovanja i kriminala.

Nocturnal Animals (Noćne životinje)

Ako si nekoga volio, ne možeš ga samo izbrisati iz života. Na adresu vlasnice umjetničke galerije Susan Morrow stiže rukopis romana bivšeg joj supruga Edwarda Sheffielda, koji traži njezino mišljenje. S romanom stiže i pozivnica za večeru jer Edward uskoro stiže u Los Angeles.

Inače, trenutni brak Susan Morrow je pred raspadom zbog nevjere supruga, biznismena Huttona Morrowoa pa ona postaje opsjednuta romanom posvećenom njoj, čiji je naslov “Noćne životinje” odabran prema nadimku koji joj je Edward dao.

Čitajući roman, koji odiše mračnom atmosferom, Susan se prisjeća prvog susreta s Edwardom i njihove veze, kojoj se njezina majka protivila smatrajući da Edward nije vrijedan njezine kćeri te da zbog svojih romantičnih pogleda nikad neće ostvariti nikakve ciljeve.

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

(www.jabuka.tv | K.A.)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.