4 glavna krivca za starenje kože

Ono što plaši mnoge ljude je starenje. Srećom, danas je na tržištu sve više proizvoda koji pomažu usporiti proces starenja kože ili barem pomoći da bore postanu neprimjetnije. No bilo bi dobro upoznati se s glavnim razlozima starenja kože…

1. Prirodno starenje kože na koje se ne može utjecati jer je predodređeno genetikom

S godinama tijelo proizvodi sve manje važnih supstanci koje su bitne za elastičnost i čvrstoću kože – kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu.

2. Dugotrajno izlaganje suncu

Uzrok prijevremenog starenja koje je oštećenje dermisa radi UV zračenja. Ovdje jako važnu ulogu imaju UVA zrake koje prodiru u duboke dermalne slojeve. Upravo je zato veoma bitno stalno zaštititi se od štetnog utjecaja sunca

3. Prehrana

Istraživanja dokazuju da osobe s kožom sklonom aknama mogu imati manjak vitamina A, vitamina E – prirodnih antioksidansa – u njihovoj krvi. Tamno i bobičasto voće su antioksidansi bogati vlaknima koja pomažu kada nedostaje vitamina bitnih za kožu.

4. Nedovoljno vode unesene u organizam

Dehidrirana koža ima smanjenu mogućnost oporavka i regeneracije. Problem dehidracije javlja se kad koža gubi više vlage nego što je dobiva i može zahvatiti bilo koji tip kože, bez obzira na godine. Dehidriranoj koži može se pomoći pravilnom prehranom i konzumiranjem dovoljne količine vode u danu.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.