4 beauty navike uz koje će vaša kosa postati zdravija, njegovanija i brže rasti

Ukoliko ste se i vi odlučili u ljetnim mjesecima iskušati u nošenju i stiliziranju nešto duže kose nego dosada, vjerujemo da ste se i sami upitali kako možete ubrzati njen rast? Kako biste postigli pozitivne rezultate važno je prvenstveno ojačati kosu od korijena do vrhova. 

Suprotnost tome upravo je agresivno češljanje kose, prečesto bojanje kose, korištenje pegle za kosu ili uvijača za njeno stiliziranje, budući da oni mogu usporiti proces puštanja kose. Kako?

Sve su to navike koje dovode do bržeg pucanja i oštećenja vlasi kose, što vodi ka šišanju, zbog čega se na kraju možete i nekoliko mjeseci zadržati na istoj dužini kose, piše Modamo.info. Također, neuravnotežena prehrana može usporiti rast kose, budući da su kosi također potrebni određeni vitamini za njen rast.

Zbog toga ćete investirajući u navike i tretmane koje osnažuju kosu i jačaju je, pomoći da vaša kosa što duže bude zdrava i njegovana i daleko od frizerskih škara. Ovo su neki od njih.

#Pružite kosi odmor od sušila za kosu

Pokušajte makar u ljetnim mjesecima kosu sušiti na svježem zraku, daleko od sušila za kosu. Time ćete imati jedan manje korak koji može voditi k njenom oštećenju, ali i imati ženstvene, volumenizirane lokne i neodoljivo opuštenu ljetnu frizuru.

#Pružite kosi odgovarajuću njegu prirodnim uljima

Kako biste izbjegli pucanje i isušivanje kose, redovito koristite prirodna ulja za kosu. Na taj način pojmovi ‘ispucali’ vrhovi i ‘moram šišati vrhove’ neće više biti prisutni u vašoj beauty rutini.

#Masaža tjemena

Masaža tjemena prirodnim uljima također može potaknuti rast kose. Naime, upravo će ona potaknuti cirkulaciju duž tjemena i pripomoći hranjivim sastojcima da dopru do korijena i u konačnici potaknu kosu na rast. Ricinusovo ulje i ulje ružmarina su sjajni na tom polju.

#Kosu nahranite prirodnim maskama najmanje jednom tjednom

I poslužite se namirnicama iz vašeg hladnjaka. U svijetu maski za kosu, jedna zauzima posebno mjesto.
Riječ je o maski koja podrazumijeva miješanje jednog jaja i žlice maslinovog ulja. Nanesite ju duž kose i ostavite ju da stoji do trideset minuta. Ova maska sadrži esencijalne vitamine, minerale i proteine koji su potrebni kosi.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.