30 najomiljenijih svećenika u Hrvata, fra Jozo Zovko treći

Novoosnovana istraživačka agencija javnoga mijenja „KATpuls“, koja djeluje od srpnja prošle godine, ima nakanu istraživati religijske fenomene u utjecaj na društvo. Djelujemo kao ogranak sličnih istraživačkih timova iz Europe. Naše prvo veliko – empirijsko istraživanje odnosilo se na utjecaj svećenika na društveni i crkveni život u Hrvata.

2. Istraživali smo tko su najutjecajniji i najpopularniji svećenici Crkve u Hrvata: Hrvatska, Bosna i Hercegovina i iseljeništvo. Istraživanje smo po ustaljenim znanstvenim metodama vršili telefonskim i pismenim ispitivanjem. Istraživanje je obuhvatilo različite krajeve, slojeve ljudi, starosnu dob i različite interesne skupine.

3. Nakon provedene obrade podataka iznosimo rezultate koji bi i vaš medij mogle zanimati. Naime, dostavljamo vam popis najutjecajnijih i najpopularnijih svećenika Crkve u Hrvata.

Napominjemo kako anketirane osobe nisu mogle davati glasove ili isticati imena onih svećenika koji djeluju na području anketirane osobe. Tako npr. osobe iz Splita, Zagreba ili Hercegovine nisu mogli davati glasove svećenicima koji djeluju na tom području ili su podrijetlom iz toga područja.

4. Objavljujemo redoslijed – rang listu 30 najutjecajnijih svećenika s kratkim opisima njihova djelovanja! To vam šaljemo u prilogu! Molimo za cjelovito prenošenje svih podataka!

[youtube id=”sKNxqjroVa4″ width=”600″ height=”350″]

1.    Fra Zvjezdan Linić, Samobor. Voditelj kuće Tabor, voditelj velikih seminara, karizmatik.
2.    Vlč. Zlatko Sudac, Krk. Karizmatik, voditelj seminara za branitelje, umjetnik, pjevač
3.    Fra Jozo Zovko, Široki Brijeg. Franjevac, stup Međugorja, utjecajni govornik na svjetskoj razini, voditelj mnogih humanitarnih djelatnosti.
4.    Vlč. Tomislav Ivančić, Zagreb. Utemeljitelj Hagioterapije, profesor, voditelj seminara, bio izabran za Rektora Sveučilišta.
5.    Fra Ivo Pavić, Šurkovac. Karizmatik, voditelj seminara ozdravljenja.
6.    Fra Bonaventura Duda, Zagreb. Franjevac koji plijeni poniznošću, prevoditelj Biblije, profesor, glazbenik, propovjednik.
7.    Fra Ante Vučković, Split. Filozof, duhovnik, profesor, pisac.
8.    Vlč. Dražen Radigović, Karizmatik, drži seminare i duhovne obnove zajednice Dobri Pastir.
9.    Vlč. Tonči Matulić, Zagreb. Bioetičar, izniman predavač i govornik, profesor.
10.    Don Živko Kustić, Zagreb. Vrsni kolumnist, propovjednik, analitičar stanja u društvu i Crkvi.
11.    Don Damir Stojić, Zagreb. Studentski kapelan, predavač o spolnosti, vjeri i moralu za mlade.
12.    Vlč. Ivan Miklenić, Zagreb. Urednik Glasa koncila, oštro pero Crkve u Hrvata.
13.    Fra Mario Knezović, Posušje. Istaknuti propovjednik i predavač, radijski voditelj, duhovnik mladih.
14.    Don Milivoj Bolobanić, Zadar. Voditelj seminara i molitava oslobođenja od zla i utjecaja Sotone.
15.    P. Marko Glogović, Karlovac. Borac za nerođene i širitelj apostolata obitelji i rađanja djece.
16.    P. Anton Cvek, Zagreb. Isusovac koji se dao poslanju služenja siromasima.
17.    Fra Josip Marcelić, Split. Duhovnik, bibličar, ispovjednik.
18.    Don Anto Baković, osnivač Hrvatskoga populacijskoga pokreta. Borac za natalitet.
19.    Fra Josip Blažević, Zagreb. Raskrinkava okultno-magijske pojave.
O. Jorge Ramos, Zagreb. Član zajednice Opus Dei.
(Dijele isti broj ocjena!)
20.    Don Anđelko Kaćunko, Gospić. Svećenik oštra komentatorskoga pera.
21.    Fra Šito Ćorić, Švicarska. Ugledni profesor, psiholog, kantautor.
22.    O. Marijan Jurčević, Rijeka. Rado slušani predavač i propovjednik.
23.    Fra Špiro Marasović, Split. Istaknuti kršćanski mislilac, predavač i propovjednik.
24.    Vlč. Adalbert Rebić, Zagreb. Profesor, bibličar, česti analitičar stanja u Crkvi.
25.    Fra Mile Babić, Sarajevo. Profesor, zanimljiv predavač i propovjednik.
26.    Fra Ivan Matić, Rim. Franjevac u koji djeluje u upravi Reda zadužen za svjetovne franjevce, kantautor.
27.    P. Mijo Nikić, Zagreb. Profesor, predavač koji na duhovan način promatra psihičko područje čovjeka.
28.    Fra Bono Zvonimir Šagi, Varaždin. Teolog, analitičar.
29.    Don Franjo Topić, Sarajevo. Profesor, predsjednik HKD „Naprekad“
30.    Vlč. Anton Sente, Sisak. Katedralni župnik, radijski voditelj.
Don Ivan Zirdum, Đakovo. Voditelj UPT. Proglašen 2012. ponosom  Hrvatske.
(Dijele isti broj ocjena!)

Istraživanje provedeno od 1. srpnja do 1. studenoga 2012.
Istraživanje objavljeno: 3. siječnja 2013.

U ime KATpulsa
Anton Luković
Ljubica Antolović

(www.jabuka.tv)

43 komentara

 • Dragom Bogu hvala za svakog svećenika, jer bez njih nebi mogli primiti sakramente, ono najvažnije za naš život. A fra. Jozo Zovko može biti svima naučitelj jer tolike je Bog Obratio na njegovim seminarima i meditacijama. Hvala ti Bože!

 • Zagrebu je potreban bio ovakav svećenik kao što je fra. Jozo koji radosna srca prima svakoga na razgovor, liječi ljudi svojim riječima. Dođite i vidite…

  • aj ne pričaj svašta, čovjek je u doživotnom pritvoru, bio je na otoku Badija u starom samostanu sad je premješten u samostan u Dubravi u Zagrebu i nitko mu ne smije doći, u rijetkim slučajevima dopuste se posjeti rodbine, al za vrijeme razgovora uvijek još jedan svećenik bude pokraj njega. nemojte puhati previše…

 • Moram komentirati a ne želim se raspravljati. Istina je da je sada fra. Jozo u Dubravi u Zagrebu i prima svakoga tko mu želi doći. Pronađi broj samostana Dubrava nazovi, pa onda napiši komentar. Sigurno će te primiti i popričaj sa njim. Nećeš više biti ista osoba. Uvjeri se. Pozdrav!

 • prije Božića sam bio kod fra. Joze U Zagrebu na ispovjedi i na razgovoru. Nemojte pisat ne istine, nikakav fratar ne treba biti uz njega za vrijeme razgovora. On je sada na župi, ispovjeda i propovijeda i prima ljude koji to žele. otiđi i uvjeri se…

 • želim sve najgore ovima što su ga protjerali iz Širokog,jer je sve primilo političku dimenziju… svašta je želio napravit u ŠB,fra Jozo vrati se!

 • ono što je on napravio niko neće odnit na oni svit samo da su ga pustili šta bi sve imali,a ovako jedva održavaju a kamoli da nešto naprave

 • za gospodina istinu koji pise gluposti u komentarima iznad,,informiraj se malo,,uvjeri se gdje je i sta pa napisi..fra.Jozo svaka vam cast..pogledajte Široki sta je sve uradio od prihvatilista za djecu pa dalje da se ne nabraja..zalosno sto je morao otici..al nadam se za dobrobit sviju NAS da ce nam se sto prije vratiti..Bog vam dao zdravlje i snagu.:))

 • ma da fra jozo i ništa nije uradio ili napravio ili nešto sličnoga dovoljna je jedna njegova riječ jedan njegov osmjeh jedan njegov blagi pogled pa da čovjek osjeti uzvišenost i reče u sebi Bože hvala ti

 • ima ih tu kojima tu nije mjesto, a opet ima ih koji su itekako moćni svećenici , a nema ih , nisu na popisu i bolje i za nas i za njih da nisu na ovom skoro takmičarskom redoslijedu.ima jako dobrih svećenika u Hercegovini i malo se o njima zna, ali Bog sam zna da su to njegovi svećenici koji nastavljaju Isusovo učenje,njegov put i brinu se o stadu koje je okruženo vukovima u janjećoj koži.

 • Det om IKEA har nada med Gaza och Israels blockad av vapen och se5dant som kan ste4rka Hamas att gf6ra.Ve4stbanken e4r ett omre5de som avrelitarisemadis. Syrien placerade ramper de4r under ett krig och man skulle le4tt kunna krydda hela Israel med bomber fre5n den le4ktaren till Israel. Men israeler har alltid bott de4r, och det fanns ff6r ne5gra fe5 e5r sedan israelisk vin de4rifre5n.Aktivister verkar ofta anse att noll (0) israeler ska fe5 bo pe5 Ve4stbanken och i Gaza. Detta samtidigt som det bor ofantligt me5nga araber samt de som kallar sig palestinier i Israel och ingen av dem kf6rts ut samt att de pe5 demokratiska villkor deltar i den israeliska demokratin.

 • HVALA DRAGOM GOSPODINU ZA SVE SVEĆENIKE ,trebamo jako moliti za njih,da ih Isus zagrli i ljubi.Bez svećenika bi bili NIŠTA,SAMO MOLITI A NE OSUĐIVATI,tako je rekla i GOSPA.Neka ih Gospodin blagoslovi i čuva!!!

 • Bog je pravi i jedini sudac u tome koji su svećenici na kojem mjestu i koliko vrijede. Sve ostale procjene su relativne i često dolaze od ljudskih sklonosti, a ne od pravih vrijednosti.

  • Tihi, njezni, samozatajni franjevac i iznad svega sveti covjek ,strog spram sebe, a djecje iskren i beskrajno strpljiv za one koji od njega bilo sto i u bilo koje doba zaistu , pa bio to i ljudski zivot.Zazivam Bozji blagoslov na Njega i po Njemu.

 • Gdje fra smiljan kozul koji je takodjer medju prvima a ne pokvareni kapucin bunic pokvareni pisac pout pokvarenog biskupa iz mostara koji rusi crkvu tamo gdje je najbitnija pozdrav i mir bozji meju nama , imolimo za obracenje biskupa .perica kao iostali biskupi koji nisu obraceni . A beljan

 • Vlč.Dražen Radrigović Bog te dragi Blagoslovija.Toliko ponizan i jednostavan,a svaka riječ mu dira Srce i Dušu.Hvala ti na preljepoj Duhovnoj obnavi u Berlinu.

 • Nikada me nitko nije tako ispovjedio kao vi Vlč.Dražen Radigović.Stim da sam po prvi put došla na Duhovnu obnavu,nisam imala velikih očekivanja.Ali to što sam doživila je neopisljivo.Hvala vam od srca.Malo je takvih iskrenih i poniznih Svećenika.Puni ste Božlje ljubavi i mira.Berlin vas opet isčekuje i treba.Bog vas Blagoslovija.Molit ću se za vas,kao što ste mi rekli.

 • Isuse, šta ti misliš o nama, koji komentiramo druge. Nije lako biti poznat i izložen drugima da te analiziraju. Život je težak sam po sebi, još je teži kada te mnogi poznaju i imaju svoja očekivanja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.