3 super ideje kako plastična boca može pomoći kućnom budžetu

Ponovna upotreba iskorištene plastične ambalaže od iznimne je važnosti za očuvanje okoliša, posebice ako znamo da je jednoj plastičnoj boci potrebno preko 1.000 godina da se razgradi. Upravo zato donosimo odlične ideje kako otpatke pretvoriti u korisne predmete u kućanstvu, neke od njih između ostalog itekako mogu uštedjeti na kućnom budžetu

1. Običnu ambalažu od šampona lako možete prenamijeniti u zgodni držač spužve za suđe

Škarama prvo odrežite vrh ambalaže, potom prednji dio odrežite ravno na polovici dužine, na stražnjem dijelu napravite rupu dovoljno veliku da kroz nju možete provući slavinu. Nakon što operete suđe jednostavno spužvu pospremite u ovu zgodnu posudu koja izgleda efektno.

2. Od plastične boce do kasice prasice

Ova zgodna ideja posebice će razveseliti vaše najmlađe. Plastičnu bocu razrežite na tri jednaka dijela, gornji dio na kojem je otvor ugurajte u donji dio i jednostavno obojite u omiljenu boju.

Na čep boce flomasterom iscrtajte dvije crte koje će ga preobraziti u njuškicu, od tvrdog papira izrežite uši i nalijepite ih na prednji dio boce.

Noge sada već oformljene kasice prasice napravite od istog papira na način da ih oblikujete u krug i nalijepite čvrstim ljepilom na dno boce. Umiljatoj kasici još nedostaju samo oči koje možete nabaviti u svim hobby art trgovinama.

3. U dva poteza do lopatice za smeće

Bijela plastična kantica s ručkom u samo dva poteza može postati lopatica za otpatke, jednostavno izrežite vrh ručke i dno kante u širokom obliku i vaš novi prenamijenjeni predmet je spreman za upotrebu. (Zadovoljna.hr)

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.