22. obljetnica pogibije general bojnika Blage Zadre

Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru danas u 10 sati počinje obilježavanje 22. godišnjice smrti vukovarskog heroja i legendarnog zapovjednika obrane Borova naselja – Blage Zadre.

Sveta misa za pokoj njegove duše će biti održana u njegovom rodnom selu Ledincu, u srijedu 16. listopada 2013. u 18 sati. Mole se svi koji mogu i koji su u mogućnosti da dođu na misu. Nakon mise bit će polaganje vijenaca.

Zadro je poginuo u obrani Vukovara kod Trpinjske ceste u Borovu naselju 16. listopada 1991., gdje je bio zapovjednik obrane. Imao je 47 godina. Činom general bojnika odlikovao ga je posmrtno prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. Blago Zadro je jedini vukovarski branitelj s tako visokim vojnim činom. Iako nije bio vojno školovan, kao zapovjednik 3. bojne legendarne 204. vukovarske brigade pokazao se izvrsnim organizatorom obrane Borova Naselja. Pod njegovim vodstvom na Trpinjskoj cesti, koja je zbog toga i prozvana “Groblje tenkova”, zaustavljena je oklopna sila JNA i uništeno na desetke srpskih tenkova i oklopnih transportera.

U 12 sati počinje prigodni program na Trpinjskoj cesti kod spomen-biste Blage Zadre, druženje branitelja, uzvanika i građana uz domjenak.

19 komentara

 • Blago Zadro nije poginuo , a ni umro ni za hdz, a ni za sdp. Poginuo je za Hrvatsku.Za hrvatski narod i njegovu slobodu kao što su i tisuće drugih poginuli za slobodnu Hrvatsku. Neka mu je pokoj vječni, njemu hrvatskom heroju u Hrvatskom Vukovaru.
  Trebalo je imati srca i ostati braniti svoj grad.
  Grad u kom živiš, kom radiš u kom hraniš svoju obitelj. Blago je ostao nije pobjegao poput tisuća drugih na nekom drugom mjestu. Unjemu je progovorilo hercegovačko srce i borbeni ponos za svoju Hrvatsku. Počivaj u miru ratniče hrvatski.

 • Misa za pok. BLAGU ZADRU!!!!!!!! treba da se najavi !!!!!!!
  Ja sam imao čast upoznati se sa njegovim SUBORCIMA Babićem Frenkijem isvaka čast drugima Njima treba MISA sa Zadrom ONI SU JEDNO

 • njegov brat pavo živi na pecari kao i dvije rođene rodice….rodjaka možda ima ali daljnih,naravno i onih koji su izmišljali srostvo u ratu

 • Pustite heroja da mirno počiva u hrvatskoj zemlji koju je volio svim srcem i za koju je junački poginuo.
  Pokoj vječni za Vukovarskog heroja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.