19. Porin – Goran Bare i Majke pobjednici u najviše kategorija

Središnja dodjela Diskografske nagrade Porin opravdala je sva očekivanja.

Najveći su slavodobitnici Goran Bare i Majke s albumom „Teške boje“ – osvojili su ukupno šest statua: za hit godine, pjesmu godine, rock album, izvedbu grupe s vokalom, video spot i aranžman.

Možda i najcjenjeniju kategoriju, album godine, s ‘Pistacciom Metallic’ osvojila je splitska grupa TBF. Za taj album su osvojili i Porin u kategoriju najboljeg albuma klupske glazbe a svoj treći Porin u ovoj sezoni osvojili su za kompilaciju ‘Fantastično nostalgično’.

Treći veliki favorit večeri, Massimo, i njegov album „Dodirni me slučajno“ okićen je s 4 Porina, među kojima i onim za najbolji pop album.

Najuspješnija skladba je ‘Teške boje’ (Goran Bare i Majke) s ukupno osvojenih 5 Porina dok je Massimo s ‘Iz jednog pogleda’ osvojio prestižne statue u kategorijama najbolji muški vokal i najbolja snimka.

Večer puna izvrsnih scenskih nastupa obogaćena je i velikim trenucima počasti umjetnicima: dodjele Porina za životno djelo grupi Time i Stjepanu Mihaljincu bile su sjajne a ovacije Mati Miši Kovaču tijekom njegove izvedbe „Noćas ćemo zemlji k’o materi reći“ u pratnji Stjepana Mihaljinca bile su potvrda njegova legendarnog statusa.

U konačnom zbroju, najbogatiju berbu među diskografima ostvario je Aquarius Records s osvojenih 12 Porina, slijede Croatia Records s 11 te Dallas i Menart s po 5 Porina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.