14 znakova koji upućuju da ste prilično ovisni o Instagramu, jeste li?

O ovisnosti o društvenim mrežama pisali smo nemali broj put. Neiscrpna je to tema o kojoj bismo mogli pisati svaki dan, u kojim smjerovima ta ovisnost doista može otići, kako se razvija i je li je se uopće moguće riješiti ili barem malo ublažiti.

Neki su ovisni o Facebooku, Twitteru, drugi pak o Pinterestu, no u posljednje vrijeme Instagram je postao prava zamka u domeni ovisnosti.

Uljepšavanje i održavanje svoje insta galerije, slična estetika fotografija, nove opcije, zabavni i raznovrsni filteri, dodatne aplikacija za obradu fotografija, pa onda da sam profil ima i možda neku temu i slično… sve su to stvari s kojima su mnogi (okorjeli) korisnici Instagrama svakodnevno “opterećeni” i zaokupljeni.

No, ako želite doznati jeste li otišli u neku totalno drugu nebuloznu krajnost, smjer opsjednutosti, provjerite u nastavku jer vam donosimo niz znakova koji potvrđuju da ste definitivno okorjeli ovisnik o Instagramu i da vam možda nema više spasa ili ima?

1. Osuđujete Instagram korisnike koji koriste Kelvin i slične “jeftine i zastarjele” filtere retro estetike… u smislu – ah, loš ukus.

2. Stavljate obavezno jednu fotografiju prije spavanja kako biste se ujutro probudili i iznenadili hrpom lajkove koje ste dobili preko noći. Jer što je bolje od ekrana prepunog Instagram notifikacija?

3. Obrisali ste fotografiju iz svoje Instagram galerije jer je dobila premalo lajkova… prema nekom vašem očekivanom i zadovoljavajućem standardu.

4. Prije nego fotografija uopće bude dostojna objave prethodi joj niz koraka obrade kroz gomilu aplikacija za uređivanje fotografije, jel’ da? Jer Instagram filteri su totalno basic, a za taj proces uvijek imate vremena.

5. Fotografirat ćete se s bilo kim i bilo čim ako je u pitanju veliki foto Instagram potencijal… pa bila to u pitanju i koala?

6. Jako poštujete ljude koji vas followaju natrag i jako ste uvrijeđeni ako neki od njih to ne učine, hm?

7. Uspaničite se kako slučajno lajkate neku superstaru fotografiju na profilu koji redovito stalkate. Akwaaaard!

8. Biranje prigodnog filtera za vašu potencijalnu fotografiju dugotrajan je i detaljan proces koji vas na neki način i uzbuđuje. Toliko dobrih opcija, a za koju se odlučiti? I tako svaki put.

9. Osuđujete Instagram korisnike koji ispisuju previše #hashtagova u svojim opisima fotografija.

10. Ako se slučajno dogodi da Instagram iz nekog razloga ne radi, vaš život se počinje raspadati ili? Jer što ćete u protivnom raditi i kako provesti slobodno vrijeme…

11. Kad se dogodi da u trenutku objave fotografije piše da je upload faild… naprosto poludite. Frustrirajuće i jako nezgodno za stanje vašeg uma…

12. Vaši prijatelji su iziritirani gomilom selfieja koje možete isproducirati. Čim uzmete svoj telefon oni već počnu mumljati na tu temu. Pretjerujete li stvarno, pitate se vi?

13. Čekanje prvog lajka na netom objavljenu fotografiju je pravo mučenje. Jedva podnosite taj pritisak…?

14. Jako ste uzbuđeni kad vaša fotografija u kratkom vremenu dobije preko 11 lajkova, osjećate navalu pozitivnih emocija jer znate da u tom slučaju ima itekakav potencijal i da će postati hit…

(buro247.hr)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.