10 zakona za uvijek savršeno našminkane usne

Jeste li znali da što vam je tamnija boja kože to tamniji ruž možete koristiti i obrnuto? Temeljno je to pravilo kod korištenja ženama jednog od najomiljenijeg proizvoda dekorativne kozmetike. A kako da ruž što dulje ostane postojan, kako šminkom postići da usne izgledaju veće, što se sve može s olovkom za usne i još puno više otkrivamo u slijedećih 10 savjeta za savršeno našminkane i neodoljive usne. 

1. Kako bi boja ruža dulje trajala, na gornjoj strani ruke pomiješajte olovku za usne s ružem i zatim pomiješanu teksturu nanesite na usne pomoću kista za ruž.

2. Imate li problema s pravilnim iscrtavanjem usana probajte ovaj trik: olovku za usne u točkicama nanesite oko usana i zatim ih sve spojite zajedno. Pazite da slijedite prirodnu liniju usana.
“Želite li da vam usne izgledaju veće, umjesto olovke u tonu boje ruža nanesite olovku koja je slična prirodnoj boji vaših usana”

3. Kako biste izbjegli razlijevanje ruža, prvo nanesite ruž i zatim obrubite usne olovkom. Na ovaj način ruž će se zgusnuti i ostati u granicama ruba usana.

4. Želite li da vam usne izgledaju veće, umjesto olovke u tonu boje ruža nanesite olovku koja je slična prirodnoj boji vaših usana. Potom nanesite ruž, pa malo shimmera na gornji srcoliki dio usnice i na sredinu donje usnice, finiširajte sjajilom za usne.

5. Što češće nanosite ruž pomoću kista. Pomoći će vam da ga namažete preciznije, a i trajat će dulje pa ćete ga moći i dulje koristiti.

6. Kako izbjeći preslikavanje ruža na zube? Nakon što ste ga nanijeli omotajte kažiprst maramicom i stavite ga u usta tako da s usnama napravite slovo O. Ruž koji je ostao na maramici inače bi završio na vašim zubima.

7. Ako vam ruž ili olovka previše isušuju usne, prije šminkanja nanesite balzam i pustite da se upije barem pet minuta.

8. Ako vam je gornja usnica manja od donje (ili obrnuto) probajte ovaj trik: svjetliji ruž nanesite na manju usnicu, a malo tamniju nijansu na veću usnicu.

9. Nakon što ste nanijeli ruž natapkajte usne prozirnim puderom u prahu. Ruž će tako biti postojaniji. Za isti učinak možete koristiti rumenilo ili sjenilo za oči u boji koja se slaže s bojom ruža.

10. Za efekt senzualnih napućenih usana, očetkajte usnice čistom četkicom za zube i odmah nakon premažite ih maslinovim uljem. Nestat će sve pukotine na usnama i dobit će prirodnu, svježu ružičastu boju.

(Zadovoljna.hr)

 

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.