10 očitih znakova po kojima će djevojka shvatiti da je u vezi grozna cura

1. Preljubomorna si
Ljubomora je sasvim okej stvar, ali samo ako je umjerena. Ako tvoj dečko ne smije popričati ni s jednom curom, a na svaku poruku na njegovom fejsu reagiraš kao da si upravo doživjela živčani slom, definitivno trebaš pomoć. Ovo što radiš nije uopće zdravo, a ni normalno za jednu vezu.

2. Braniš dečku da se druži s frendovima
Ovdje opet do izražaja dolazi tvoja paranoja koja je najvjerojatnije izazvana ljubomorom ili nedostatkom samopouzdanja. Nemoj dečku braniti da se druži sa svojim frendovima iz škole ili kvarta, čak ni ako misliš da nisu dobro društvo za njega. On i dalje treba imati, a sigurno i želi, ljude s kojima će se družiti kad nije s tobom. Uostalom, kad si u vezi dečku nikad ne možeš ništa braniti – on nije tvoja imovina nego netko s kim dijeliš dobro i zlo, netko s kim si u vezi koja zahtijeva mnogo povjerenja i iskrenosti, piše Teen385.
3. Stalno spominješ stare svađe
Da, već ste se sto puta posvađali zbog jedne te iste stvari, ali ti ponovno to spominješ kad dođe do nekog problema. Ovako bi samo mogla opasno ugroziti svoju vezu ili ostati sama do kraja života. Uostalom, tko bi uopće želio biti s nekim tko uporno spominje njegove greške iz prošlosti?

4. Ne vjeruješ dečku
Svom dečku jednostavno moraš vjerovati kako bi vaša veza imala smisla i bila sretna. Ako ga umjesto toga stalno provjeravaš, čitaš mu poruke na mobitelu kad ga nema ili mu raniš da se druži s drugim curama jer se bojiš da će te prevariti s kojom od njih, možda bi se trebala zapitati zašto je to tako. Imaš li problema sa samopouzdanjem  pa ih liječiš na svom dečku? To stvarno nije u redu i zato bi s tim morala što prije prestati.

5. Zapostavljaš ga zbog frendica
On se ne smije družiti sa svojim starim društvom, ali zato ti redovito izlaziš sa svojim frendicama jer, eto, tebi je to dozvoljeno? Ovo nam se čini kao vrlo sebičan potez, pogotovo ako ga često zapostavljaš da bi izašla van s prijateljicom.

6. Slobodno vrijeme baš uvijek želiš provoditi s dečkom
Lijepo je što voliš svaki trenutak provoditi s njim, ali ne možeš valjda očekivati da će se on družiti samo s tobom? Pusti ga da neko vrijeme provede sa svojom obitelji, igrajući nogometa s prijateljima ili pred računalom s igricama… Nekad je bolje da niste zajedno, barem te se više zaželi kad te nema.

7. Lažeš mu o (ne)bitnim stvarima
Ako se često uhvatiš da lažeš svom dečku, bile to neke presudne stvari ili obične sitnice, budi sigurna da baš i nisi dobra cura. Tvoje namjere prema njemu sigurno nisu iskrene ako imaš potrebu stalno izmišljati i lagati.

8. Uvijek sve mora biti po tvom
Izlazite samo kamo ti želiš, uvijek gledate samo filmove koji tebe zanimaju i više se ne sjećaš kad je posljednji put on birao kamo ćete izaći? Ako je tvoj odgovor bio “da”, očito je da uvijek sve mora biti tako kako ti kažeš ili želiš. Misliš li da je to fer?

9. Ogovaraš ga pred frendicama
Kako bi se ti osjećala kad bi čula da te tvoj dečko okolo ogovarao pred svojim frendovima? Sigurno bi ti bilo krivo, pa zašto onda misliš da je okej kad ti to radiš? Tako ćeš samo zeznuti svoju vezu. Naravno da se smiješ potužiti svojoj najboljoj prijateljici, i mi isto imamo prijatelje s kojima sve dijelimo. Ali pokušaj izbjegavati vrijeđanje i ismijavanje svog dečka, to uostalom ne govori baš ništa dobroga ni o tebi.

10. Pokušavaš ga promijeniti
Mi ne razumijemo zašto uopće biti s nekim u vezi tko ti se u potpunosti ne sviđa i s nekim koga želiš promijeniti? Razmisli zašto si uopće prohodala s njim, očito ti se po nečemu svidio. Sjeti se toga i usput dobro razmisli o ovome: jesi li ti savršena?

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.