10 modnih savjeta koji su vječni

U toku jedne sezone, pojavljuju se različiti savjeti, po ugledu na trendove koji trenutno vladaju, ali ovdje ćemo izdvojiti 10 modnih savjeta koji važe za svaku priliku i za svaku sezonu.

1. Kvalitetnu odjeću kupujte u neutralnim tonovima. Na taj način možete ju nositi više sezona, kao i kombinirati je u raznim varijantama i za različite prilike.

2. Nosite isključivo ono što vam stoji kao da je krojeno za vas. Ponekad je dobro ignorirati trendove i nositi ono što vam je udobno i u čemu se osjećate ugodno.

3. Smanjite broj komada odjeće. Kada je garderoba u pitanju, jedan dobar komad odjeće je neophodniji od hrpe nekvalitetnih i loših odjevnih predmeta.

4. “Ne navlačite” se na rasprodaje. Ako za neki komad odjeće niste spremni platiti punu cijenu, onda se ne isplati ni kada mu je cijena smanjena.

5. Obavezno nabavite jedan komad sa životinjskim (animal) printom. Leopard, tigar, zmija ili bilo koja druga životinjska šara izgleda odlično, ali ako je kombinirate umjereno i sa ukusom.

6. Investirajte u kvalitetne modne dodatke.

7. Pokažite isključivo vaše najbolje atribute. Izaberite ili dekolte, ili gole noge, nikako i jedno i drugo zajedno.

8. Dodajte malo boje. Iako se vaša garderoba temelji na neutralnim komadima, dodajte i po neki džemperić ili majicu u svijetloj, veseloj boji.

9. Ako niste sigurni što obući, izaberite da izgledate natprosječno dotjerani. Ukoliko ne znate što trebate nositi na nekom događaju, svakako je bolje da se pojavite dotjerani, nego da cijelu večer razmišljate zašto niste obuli te visoke potpetice.

10. Napravite dobru “inventuru” svoje garderobe. Kada budete svjesni što sve imate u njemu, lakše će vam biti kombinirati svoju odjeću. (portal-plus.info)

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.