10 iznenađujućih zdravstvenih dobrobiti ispijanja piva

Pivo ima veći sadržaj bjelančevina i vitamina B od vina, a sadržaj antioksidansa jednak je vinu. Hmelj, glavna komponenta, bogat je izvori flavonoida, koji su snažni antioksidanti.

Antikancerogena svojstva – flavonoidni iz piva igraju veliku ulogu u kemoprevenciji raka, uključujući rak prostate. Dobar je i izvor polifenola, zbog žitarica koje se koriste za fermentaciju. Dokazano je učinkovit u borbi protiv raka, poput crvenog vina.

 Štiti srce – sadrži vitamin B6, koji štiti od bolesti srca sprečavanjem nakupljanja spoja nazvanog homocistein. Sprječava nastanak ugrušaka. Umjerena ispijanej također smanjuje rizik od upale, što je glavni uzrok ateroskleroze.

Povećava gustoću kostiju – pokazalo se da umjereno ispijanje povećava gustoću kostiju, čime se sprječava rizik od prijeloma i osteoporoze.

Pomaže u konroli dijabetesa – studije su povezale umjerenu konzumaciju piva s nižom prevalencijom dijabetesa tipa 2.

Sprječava anemiju – dobar je izvor vitamina B12 i folne kiseline, čiji nedostatak može dovesti do anemije. Vitamin B12 je također bitan za održavanje normalnog rasta, dobre memorije i koncentracije.

Smanjuje krvni tlak – ljudi koji redovno piju pivo, imaju niži krvni tlak, u usporedbi s onima koji konzumiraju sličnu količinu vina ili drugih alkoholnih pića.

“Odgađa” starenje – pivo povećava snagu i utjecaj vitamina E, koji je glavni antioksidans u tijelu. To je važan dio održavanja zdrave kože, a također usporava proces starenja, piše RTL.hr.

Sprječava nakupljanje kamenaca – redovita konzumacija umjerene količine piva utječe na razinu kolesterola i smanjuje koncentraciju žuči, što dovodi do smanjenja rizika od razvoja žučnih kamenaca.

Pomaže kod stresa – pokazalo se da umjerena količina piva smanjuje stre i olakšava spavanje.

Diuretske kvalitete – pivo djeluje kao diuretik i značajno povećava mokrenje. To olakšava povećano uklanjanje toksina i otpadnih tvari iz tijela.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.