1. ožujka: U petak neradni dan u ŽZH

Vlada Županije Zapadnohercegovačke na 8. sjednici donijela je odluka o proglašenju 1. ožujka 2019. godine neradnim danom u ŽZH.

Sjednica je održana u petak 22. veljače, a na ovaj dan slavi se Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom 1. ožujka, odnosno Dana neovisnosti BiH, obavijestilo je da, u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. ožujka Danom neovisnosti BiH, državni organi, poduzeća i druge pravne osobe ne rade.

Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine – 1. ožujak, obilježava se jedan dan, i to na dan samog praznika, priopćeno je ranije iz ovog ministarstva.

(www.jabuka.tv)


19 komentara

 • Sta je sa onim gospodarstvenicima u ZHŽ koji ce standardno glumiti vece rvatine i ignorirati ovu odluku, naravno na stetu svojih radnika? Za njih ste osigurali pretpostavljam nepotkupljive inspekcije uz visoke kazne, naravno? Najlakse sam sebi proglasiti neradno pa na janjetinu i kavu cijeli dan, spojiti sebi ”jedan” produzeni vikend, a zatvarati oci pred grubim krsenjem iste te odluke od strane svih gospodarskih subjekata u toj zupaniji. Evo da je to izoliran slucaj, ali to rade svi, i ovi iz Grada i Zupanije nesto kao proglasavaju i rade? Do kad vise tako gubo najobicnija? Je li vas stid hodati gradom i pogledati u lice svojim sugradjanima, ili ste toliko debele koze postali da vas nije briga za obicnog covjeka, niti ste se politikom poceli baviti iz ijednog humanog razloga?

  52
  2
 • Ovi nasi vlastodrzci slave sve:9.1 dan republike srpske,1.3 dan federacije pa dan neovisnosti BH, pa dan herceg bosne…njima sve pase samo nek se ne radi!

  20
 • Slavimo dan kada smo hrvatski narod isporucili na milost i nemilost vecinskom bosnjackom narodu…Ceh toga referenduma gdje smo igrali na postenu kartu placamo i danas i placaco i u buduce… Ali dobar razlog da nasi politicari, drzavne firme, partijski uhljebi ne rade…

  16
  • Nije evo problem ni da se ne slavi to, ja cu se prvi sloziti, iako je apsolutni apsurd da se drzavni praznik bilo kakve drzave ne postuje, ako vec u njoj zivis, radis i zaradjujes, ali de mi reci onda sta se to kod nas slavi kod svih tih gospodarstvenika? Je li slave dan neovisnosti RH ako vec ne BiH? Je li slave dan Herceg-Bosne? Dan planeta Zemlje? Ima li ista da su odabrali, a da je nase, ili je stvar jednostavno takva da poslodavce i slicne zaboli neka stvar za to, i da im jedini Bog novac i oduzimanje radnickih prava?

   25
  • SMIŠ SADITI JERLU PA… JEDNO 125 KG ,DOSTA UMITNJAKA STAVI,POŠTO JE BURA OSUŠILA TLO ,JEDNO 100 KG 3X15,STAVI I 15 KG PRAŠKA PROTIV MEĐEDA U ZEMLJU,BIT ĆE GA OVO GODINE,I JEDNO 13KG PRAŠKA PROTIV ZLATICE, KENEBEC NEKA PRIČEKA…

   3
   3
 • Ako smo iglasali neovisnost na referendumu 29.2. i 1.3. možemo li danas to odglasati i izglasati samo svoju hrvatsku neovisnost od Sarajeva, kao što je onda izglasana od Beograda? Ja predlažem ponovo glasanje na te datume kako bi smo imali praznike svak svoje na isti dan, a da do tada slijede pripreme godinu dana.

  2
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.