Potresna priča Širokobriježanke koja je svjedočila terorističkom napadu

Europu proteklih nekoliko mjeseci pogađaju teroristički napadi, od Francuske, Belgije, Turske i Njemačke. Prije deset dana u Münchenu je 18-godišnji Iranac pucao ispred tržnog centra te ispred McDonald’sa ubivši devet ljudi, a ranivši njih 22.

Upravo je u trenutku napada u navedenom McDonald’su radila mlada Širokobriježanka koja je odlučila svoje potresno svjedočanstvo ispričati za portal Jabuka.tv.

Riječ je o 20-godišnjoj Nataliji Anić koja u Münchenu živi i radi od početka ove godine. S dečkom je otišla posjetiti brata za Novu godinu, no grad im se ipak dopao, ukazala se prilika za poslom te su oboje ostali u ovom njemačkom gradu.

”U Münchenu je do tog kobnog dana sve bilo mirno i super, a onda je 22. srpnja ovaj grad pogodila strašna tragedija. U tom trenutku našla sam se na poslu točno na mjestu gdje se dogodio napad. Mislila sam da sanjam. U jednom trenutku začuli smo pucnjeve i odjednom je preko 1.500 ljudi nagrnulo u McDonald’s gdje radim. Neki su preskakali blagajne, neki se sakrivali u WC, drugi pak u podrum i tako dalje. Bilo je strašno”, priča za portal Jabuka.tv Natalija Anić.

Bio je to zasigurno dan koji je našoj sugovornici promijenio život, a njezinim bližnjima donio sate straha i nesigurnosti.

”Sakrila sam se sa svojim radnim kolegama u prostoriji za pauze. Policija je odmah došla, opkolila restoran, nitko više nije mogao izaći vani ni ući unutra. Tu smo bili zatvoreni četiri sata. Kroz te sate sam bila stalno na liniji s dečkom i svojom obitelji, svi su se brinuli, zvali i pitali jesam li dobro i što se dogodilo jer čim su čuli za ovu vijest, kontaktirali su me jer vidjeli da se napad dogodio na mjestu gdje radim”, prepričava Natalija Anić za portal Jabuka.tv vjerojatno i najgore sate u svojih 20 godina života.

Grad je bio blokiran, zavladala je panika tog popodneva u Münchenu, a mnogi su se pokušali vratiti kućama dok su drugi tražili svoju rodbinu i prijatelje. Cijeli grad je bio blokiran pa je Natalijin dečko po nju došao tek nakon četiri sata.

Iako se napadač ubrzo ubio, nesigurnost i strah uvukli su se mnogima pod kožu u ovom gradu. Širokobriježanka, koja je svoju priču odlučila podijeliti za portal Jabuka.tv, kaže da iz kuće nije izlazila tjedan dana!

”Užasno sam se osjećala… Bila sam toliko nesigurna da nisam izlazila iz kuće tjedan dana. Kad sam izašla u ljudima sam vidjela strah i nesigurnost koju sam i sama osjećala. Ali trgovine su normalno radile i sve ostalo se vraćalo u normalu i svakodnevni ritam. Otišli smo se pomoliti i odati počast nevino stradalim žrtvama”, priča naša sugovornica svjedokinja terorističkog napada u Münchenu.

Natalija se nakon svega ne planira vratiti u Bosnu i Hercegovinu, smatra da je osiguranje u Münchenu dovoljno jako, kao i uređen sustav koji ga i dalje, unatoč svemu, čine jednim od najsigurnijih gradova u Europi.

”Taj dan nikad neću zaboraviti”, zaključila je u razgovoru za portal Jabuka.tv 20-godišnja Širokobriježanka Natalija Anić koja je u trenutku pucnjave bila na svom radnom mjestu u McDonalds’u ispred kojeg se dogodio teroristički napad.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj: