Igokea želi proslaviti naslov, Široki želi slavlje pokvariti

Treća utakmica finala play-offa prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše između Igokee i Širokog igra se večeras u Laktašima.

Igokea nakon dva susreta ima prednost od 2-0 u pobjedama i eventualnim večerašnjim trijumfom obranila bi naslov prvaka BiH.

– Ovo je prva prilika za titulu i nadam se da ćemo je i iskoristiti s obzirom na to da smo u prošlom meču napravili break koji je izuzetno bitan i na psihološkom planu ali je također važno da smo pobijedili na dominantan način koji nam ulijeva samopouzdanje. U svakom slučaju oprez i maksimalna koncentracija mora da postoji dok god se ne završi priča, a priča traje do treće pobjede – kazao je trener Igokee Željko Lukajić.

Dodaje da neće biti velikih promjena u igri u odnosu na prva dva susreta.

– I mi i oni se dobro poznajemo, i mi i oni znamo neke jače i slabije i ono što je jako bitno jeste ko će kako to sakriti i nadoknaditi borbenošću i ko će biti uporan da dođe do pobjede – kazao je.

Igokea je u prvom susretu finala na svom terenu slavila sa 65:54, dok je u drugoj utakmici u Širokom Brijegu pobijedila 87:71.

“Mi se moramo prvenstveno mentalno vratiti jer nas je ta utakmica u subotu više psihički iscrpila nego fizički. Ne smijemo ući u susret razmišljajući da je serija završena, pokušati odigrati najbolje što možemo i vidjeti gdje će nas to odvesti, odnosno hoće li biti dovoljno da pobijedimo. U svakom slučaju pokušat ćemo pokvariti slavlje za koje se Igokea sprema”, rekao je trener Širokog Ivan Velić.

Treća utakmica finala na rasporedu je večeras od 20 sati i 15 minuta. Prijenos je na BHT.

Finalna serija igra se na tri pobjede.

(Bljesak.info)

Komentiraj: