ZZO HNŽ snosi troškove PET CT-a, ali ne i u Vitalisu?

Nakon što je ZZO HNŽ objavio da u cijelosti snosi snimanje PET CT-a za svoje osiguranike, javio se Vitalis.

Iz ove medicinske klinike tvrde kako su dobili veliki broj poziva od strane pacijenata da izvrše dijagnostičko snimanje u njihovoj ustanovi, ali ih je Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ obavijestio da ne snosi troškove snimanja istog u Polikinici Vitalis, iako na službenoj stranici tvrde suprotno.

Naime, isti pišu jedno a rade drugo, odnosno mahom onkološke bolesnike šalju u privatnu ustanovu u Republici Hrvatskoj u kojoj plaćaju znatno višu cijenu po proceduri nego što je to u poliklinici Vitalis. Zašto, procijenite sami.

Obzirom da je ova procedura potrebna najtežim i najugroženijim pacijentima, mi kao ustanova nismo spremni privatno naplaćivati pacijentima i gurati ih u dodatne enormne troškove pa je Poliklinika Vitalis odlučila odgoditi snimanja PET CT-a dok se ne potpiše ugovor sa nadležnim ZZO za pružanje usluge PET CT-a na teret istih.

Očekujemo da će pružanje usluge PET CT-a otpočeti u što kraćem rokuzaključili su iz Vitalisa.

Podsjetimo, ZZO HNŽ je ranije objavio kako će Zavod će u cijelosti snositi troškove ove dijagnostičke usluge bez obzira hoće li istu osiguranik dobiti u FBiH ili izvan FBiH.

ZZO HNŽ prvi put u cijelosti snosi troškove PET/CT

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.