ZZO HNŽ-a moli osiguranike da ne dolaze u prostorije Zavoda

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (ZZO HNŽ) sve svoje osiguranike moli da bez neodložne potrebe ili njihova poziva ne dolaze u prostorije Zavoda s obzirom na proglašenu pandemiju koronavirusa i djelatnost koju Zavod obavlja.

Šalter ZZO HNŽ-a, smješten u Domu zdravlja Mostar, od srijede, 18. ožujka, do daljnjega neće raditi tako da na području grada Mostara radi samo Područni ured Mostar smješten u Ulici Braće Fejića 56, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću ZZO HNŽ-a.

Osiguranike molimo da zbog podnošenja zahtjeva za refundiranje naknade putnih troškova, podnošenja zahtjeva za izdavanje ili preuzimanje e-iskaznice, ovjere papirnatih zdravstvenih iskaznica, te drugih potreba osiguranika koje nisu žurne, u narednom razdoblju, ne dolaze u prostorije Zavoda, navode iz ZZO HNŽ-a.

Dodaju kako osiguranici koji posjeduju papirnatu zdravstvenu iskaznicu nisu obvezni dolaziti u područne urede Zavoda zbog produženja važenja ovjere, a provjeru važenja ovjere zdravstvene iskaznice domovi zdravlja i bolnice će provjeravati u Integriranom zdravstvenom informacijskom sustavu (IZIS) koji je instaliran na svim prijemnim šalterima zdravstvenih ustanova.

Do daljnjeg se obustavlja prijem zahtjeva za izdavanje e-iskaznica i izrađenih e-iskaznica jer, kako kažu, papirnate zdravstvene iskaznice koje osiguranici već posjeduju vrijede do daljnjeg.

U slučaju neodložive potrebe dolaska, osiguranike molimo da dolaze u razdoblju od 8 do 13 sati, da se u prostorijama Zavoda zadržavaju što je kraće moguće i poštuju preventivne mjere poput držanja odstojanja od jednog metra, korištenja sredstava za dezinfekciju, izbjegavanja gužvi i slično, a sve u cilju smanjenja rizika od nastanka i širenja koronavirusa, stoji u priopćenju Zavoda.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.