ZZJZ FBiH odgovorio na prozivke: Nismo potpisali ugovor za cjepiva jer nemamo potpunu dokumentaciju – Jabuka.tv

ZZJZ FBiH odgovorio na prozivke: Nismo potpisali ugovor za cjepiva jer nemamo potpunu dokumentaciju

Povodom medijskih natpisa da Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH, na čelu s Davorom Peharom, ne želi potpisati ugovore za nabavku cjepiva za potrebe FBiH, kao i da je Zavod trebao odabrati veleprometnike koji će ih nabaviti, iz te institucije u subotu je priopćeno da nisu dobili potrebnu dokumentaciju od MGM Farm d.o.o Kakanj, kao ni potpunu dokumentaciju od Krajinagroup, čime još uvijek nisu stečeni uvjeti za potpisivanje ugovora.

Podsjećaju da je 8. ožujka ove godine Vlada Federacije BiH formirala ad hoc grupu koja je obavila razgovore s veleprometnicima koji su izrazili zainteresiranost i spremnost da nabave cjepiva protiv COVID-19.

Informacije o rezultatima obavljenih razgovora ad hoc grupa dostavila je Vladi Federacije BiH koja je na sjednici održanoj u četvrtak, 11. ožujka, odabrala veleprometnike MGM Farm d.o.o Kakanj i Krajinagroup kao dobavljače, te zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da s njima potpiše ugovore.

Iz Zavoda ističu da su u petak, 12. ožujka, primili pismo namjere koje je potpisao premijer FBiH Fadil Novalić koje je odmah proslijeđeno veleprometnicima koje je Vlada FBiH odabrala.

Istog dana, Vlada FBiH dala je rok Zavodu za javno zdravstvo FBiH da do ponedjeljka, 15. ožujka, do 10 sati potpiše ugovore s odabranim veleprometnicima. Rok odabranim veleprometnicima za dostavu potrebne dokumentacije Zavodu bio je u subotu, 13. ožujka, do 11 sati, priopćeno je iz Zavoda.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

 • Pa ako nemaš svu dokumentaciju i nemoj potpisivat da ti nebi bilo ko i respiratori novalić malina i co samo gledaju kako će pribacit priču s novalića i respiratora koji nikad neće radit he he 🙊🙉🙈

 • Sa trenutnom produkcijom od 10 milijuna doza mjesečno i ogromnom potražnjom za Sputnikom, divim se svakome tko može isporučiti i 10.000 doza tog cjepiva. To cjepivo je tehnološki jako zahtjevno za proizvesti te je trenutno već plaćeno preko milijardu doza dok je sa istim cijepljeno tek oko 10 milijuna ljudi. Dakle razne zemlje čekaju milijardu doza plaćenog a neisporučenog i neproizvedenog cjepiva, a nama će neko nabaviti 350 tisuća doza u tri dana tog istoga. Meni se čini da će nas sve skupa neko dobro namagarčiti isto kao kad smo kupili 100 kineskih transportnih respiratora po cijeni najboljih stacionarnih GE respiratora.
  Međutim ne moramo se previše brinuti, u roku od nekoliko dana biti će dostupne vakcine AstraZenece koje europljani više neće htjeti primati po diskontnim cijenama.

 • Zato ljude sa rakom lijecite vitaminom c I antbiotikom ako koronu dok ne umru , ubice , dabogda I vi dosli u tu policiju ubiceeeeeee

 • Radi tog ste moga ćaću nakon infarkta lijecili antibiotikom I vitaminom c , dok nije crko , samo mi nije jasno kako se nazivas hrvatom katolikom , a izdao si isusa radi novca , Juda jedan , Juda , kako te nije sram I stid pokazati se Juda

 • Dabogda ti se zena obliznula , pa je Pcr testiro, I onda u covid odjel je strong da crkne ko moja baba , izdajice hrvatskog naroda izdajice , lopovcino celava, izdajice hrvatskog naroda . Vracaja se u sarajevo dje si I bio Ubice , ubiceee

 • Dragane hapsi ove izdajice nas hrvati hapsi , Dragane spasi katolicki narod od ovi ubica , u Paulus ce te goriti , korona vitamin c antbiotik , paracetamol, dabogda tebi lijek to bio u kovid bolnici lezi judo , Ubice

 • Svakim danom sam uvjeren sve više i više da ovoj državi treba potpuni remont.
  Nazovite vi to kako god hoćete,ali ova država je potpuno nefunkcionalna i nije ” na dobro svojim državljanima”.
  Upravo je država/ovakva/ generator svih problema. Ovakva kakva jeste u političkom smislu je stalna prijetnja sigurnosti i opstojnosti samoj sebi, a u ekonomskom je propala potpuno.
  Ove “spodobe” iz političkog života sva tri naroda su obični BIJEDNICI života,koji sviju bijedu duha prikrivaju nacionalnim pričama koje nisu uopće relevantne za dvadeset i prvo stoljeće…..
  Narod vode “kriminalci organizirani kao mafija” i dao bog da u duhu tog vladanja i ne završe?

 • Ovaj bi da nas sto vise potamani , prvo paracetamol , pa onda on line doktori I sad vakcina , pa nije ni cudo sto prosiruju groblje u kocerinu pored ovih ubica, dabogda imao sta namazat a nejmo na sta , ubice

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.