ŽZH za sudska izvršenja isplatila 3.051.938,13 KM

Unatoč teškoj proračunskoj godini i velikom padu prihoda Županija Zapadnohercegovačka (ŽZH) je i ove godine nastavila s izmirenjem sudskih izvršenja.

Kako doznaje Fena iz Ministarstva financija ŽZH, ovih dana je s pozicije sudskih izvršenja isplaćen iznos od 1.411.529,59 KM. Preko 95 posto isplaćenih sredstava uplaćeno je na račune prosvjetnih djelatnika. Riječ je o tužbama proračunskih korisnika iz ranijih godina.

Prošle godine iz županijskog proračuna za ove svrhe izdvojeno je 1.640.408,54 konvertibilnih maraka. Tako je samo u posljednje dvije godine na ime obaveza nastalih sudskim presudama proračunskim korisnicima isplaćeno 3.051.938,13 KM.

Iz Ministarstva financija ŽZH navode i kako je plaćanje vršeno temeljem redoslijeda zaprimanja pravomoćnih sudskih ovrha koje su teretile transakcijski račun. Županijski ministar financija Toni Kraljević više puta je istakao kako je cilj ubrzati isplate po sudskim presudama.

Riječ je o ovrhama koje terete transakcijski račun Proračuna ŽZH, te nam izmirenje ovih obveza ostaje visoko među prioritetima za isplatu i u narednom razdoblju, zaključio je Kraljević.

(www.jabuka.tv)9 komentara

  • BRAVO za ministra Kraljevića koji se svojski trudi da ispegla ono što su njegovi prethodnici debelo zgužvali. Mene kao poreznog obveznika interesira hoće li netko od onih koji su doveli do ovoga odgovarati, jer znali su što rade, a nesavjesno su se odnosili prema povjerenim im zadaćama i proračunskim sredstvima?

  • Najjadnije je što nitko ne odgovara za posljedice loših odluka koje su dovele do ovolikog iznosa da županija isplaćuje s kamatama ovolike odštete. Pa kad su se donosile odluke znalo je se da su nelegalne i nezakonite i da će se sudskim putem morati s kamatama još veće novce isplatiti. Ti isti koji su donijeli te odluke i sad rade u istim ministarstvima ako nisu čak i promaknuti na veće razine a zapravo bi za svoje pogrešne odluke trebali odgovarati i vlastitom imovinom i zatvorom. Pa za 3 milijuna maraka samo u ovoj godini jedna ovolika županija da nije morala isplatiti na ovaj način mogla je s tim novcem da opremi strukovne škole potrebnim materijalima za praksu da imamo sposobnije mlade ljude koji bi se lakše i bolje zaposlili,opremiti dom zdravlja aparatima potrebnim da ljudi se mogu prije pregledati a ne tjednima i mjesecima čekati ili ucjenivački ići kod privatnika a svoje novce od osiguranja ko da u vjetar bacaju ne mogu nikad do doktora doći….A na kraju kriv je i narod koji se nikad nije ni pobunio da se odgovara za novce koje oni njima daju za funkcioniranje svega što bi i trebalo.

  • Ok je Toni, zupanijske financije je unaprijedio. Međutim, to je tip od marketinga i reklame isključivo kad treba nešto pozitivno istaknuti. Kad ste čuli da se dotični javno oglasio o nekom “vrućem krumpiru” ili nečemu sto nije bas javno popularno ali je mozda potrebno.

  • Problem je u tome što je veći dio ovih presuda posljedica diskriminacije djelatnika, a ista se i sada provodi, pa će opet nakon nekog vremena opet biti ista presuda i slični iznosi. Još veći problem što mnogi nisu tužili, a mogli su i njima bi isto presuđeno. Umjesto da se prekine s diskriminacijom, oni i dalje rade isto. S ovom ovrhom ministar nema nikakve veze, jednostavno ovo mora izvršiti, jer ovo što ne mora, nećeeeeee!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.