ŽZH: Videonadzorom protiv požara

U sklopu projekta HOLISTIC, Široki Brijeg, Ljubuški, Posušje i Grude dobit će videonadzor s ciljem prevencije požara. Projekt su u Grudama predstavili predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, project manager ispred Vlade ŽZH Vesna Hrsto te vodeći partner projekta HOLISTIC Anđelka Vuković.

Namjena projekta HOLISTIC je smanjiti broj i posljedice šumskih požara, zaštititi ljude, prirodni okoliš i imovinu te promovirati prevenciju od požara među ruralnim zajednicama u područjima regija uz Jadransko more.

Također, kroz projekt HOLISTIC se provode mjere vezane uz smanjenje rizika od potresa, čiji je cilj utvrditi trajni instrument za sprječavanje, kontroliranje i upravljanje rizicima od potresa, radi smanjenja oštećenja javnih zgrada od posebnog značaja.

U projektu se provodi i niz zajedničkih inicijativa te pilot aktivnosti za izravne i neizravne, dugoročne, srednjoročne i kratkoročne preventivne mjere za obranu od rizika od požara i potresa, kako bi se unaprijedila pravila, propisi i koordinacijski mehanizmi u regijama i zemljama uz Jadransko more.

Projekt traje 36 mjeseci, a završava 30. rujna 2016. godine. Ukupna vrijednost projekta je 9.363.802,29 eura, a zemlje partneri su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Italija, Slovenija i Srbija.

(www.jabuka.tv | Foto: Toni Iličić)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.