ŽZH: Uplaćena druga tranša za sufinanciranje prijevoza učenika

Vlada Županije Zapadnohercegovačke uplatila je drugu tranšu tekućih prijenosa gradovima i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika.

Iz Ministarstva financija ŽZH-a navode kako je riječ o iznosu od 433.333 maraka.

Naime, u lipnju ove godine potpisan je ugovor o prijenosu sredstava utvrđenih županijskim proračunom za 2021. godinu gradovima i općinama u ŽZH za sufinanciranje prijevoza učenika između Vlade te županije i gradonačelnika Grada Širokog Brijega i Ljubuškog te načelnika općina Grude i Posušje, kojim je definirano da isplata ide u tri tranše.

Vrijednost ugovora je 1.300.000 maraka, što znači da je u županijskom proračunu za sufinanciranje prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola ŽZH-a ove godine osigurano 550.000 maraka više u odnosu na godinu ranije.

Istim ugovorom je utvrđeno da je iznos sredstava koji će biti dodijeljen gradovima i općinama određen na temelju broja upisanih učenika u devete razrede osnovnih škola školske 2020./2021. godine.

Inače, uz sredstva koja izdvaja da bi se učenicima osigurao besplatan prijevoz, Vlada ŽZH osigurala je i sredstva za besplatne udžbenike svim osnovnoškolcima s područja te županije.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.