ŽZH: U jednom danu zapečaćeno 6 objekata, kazne 13.600 KM

Porezna uprava Federacije BiH na području Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) otkrila je sedam neprijavljenih radnika, tri obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jedan objekt koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i tri objekta koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Inspekcijski nadzor proveden je u utorak 12. ožujka, na području Ljubuškog, Širokog Brijega, Gruda i Posušja, a u njemu su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, trgovinsku, djelatnost proizvodnje i prodaje kruha i peciva, djelatnost autoservisa i ostale uslužne djelatnosti, izvijestili su u četvrtak iz Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, odnosno zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je šest objekata i izdano 10 prekršajnih naloga s ukupnom izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 13.600 maraka.

Iz Uprave napominju kako je u 2019. na području općina Ljubuški, Široki Brijeg, Posušje i Grude izvršeno ukupno 60 kontrola zakonitosti poslovanja.

U osam kontrola otkriven je rad objekata bez odobrenja nadležnog organa, zatečeno je 16 neprijavljenih radnika, u pet kontrola je utvrđeno nepostojanje fiskaliziranoga fiskalnog uređaja, a u 11 slučajeva utvrđeno je neevidentiranje prometa. Zapečaćeno je 14 objekata, podnesena su 43 prekršajna naloga i izrečene novčane kazne za učinjene prekršaje u iznosu od 60.350,00 maraka, navodi se u priopćenju.

(Fena)


25 komentara

  • Bogati se bogate, sirotinja se osiromasuje. A vi narode to sve gledate, i boli vas k…. dok ne dodje vrijeme da ce samo tajkuni tu ostat, a vi sirotinja i srednji stalez ste vec svejedno nebitni, buduci da je u sirokom standard ko u Svicarskoj.

 • Haha samo,ove gazde sve triba kaznit koliko ih na crno tegari za crkavicu ,a i proizvoda koji su na crno ,npr u trgovini nema med kad pitas nabraja 10 vrsta meda bez deklaracine itd itd

  9
  6
 • Neće oni velike ribe imaju oni dogovor s njima
  Samo male i nemoćne i one koji se bore kako tako njih je najlakše kazniti i zatvoriti
  Ima narod i pravo što odlazi,
  Samo kod nas inspekcija glumi majmune, dolaze sa prijetnjom da moze naplatiti kaznu od 500 do 5000km
  Serem vam se na vašu školu i vaš fakultet
  Da imalo škole imate nebi se tako ponašali

  42
 • Inspekcija mi dodje na posao ,lipo gazda sa njima kavu popi malo ispod stola pruzi i odose a 100 nepravilnosti od zaposlenih na crno do ostalog !jos se zna koji dan ce ici i tko

  23
 • 9o% radnika na bausteli rade na crno za mizernu dnevnicu a od toga pola ih muslimani nijedan nije prijavljen radi za crkavicu pa ih gazda privari kad bude placa i kuci placuc tako da se nezna kome je gore nasim radnicima ili bosancima i dije tu inspekcija??????????????

  16
 • Prijedlog.Kad prođe korizma neka odu u nadzor svih svadbenih salona u državi petkom,subotom i nedjeljom u 21 sat kad svadba već počme.U svakom će naći više radnika na crno nego je sati(21)..Fiskalne kase niti imaju niti je na njih išta otkucano,računi za robu su im španjolsko selo.Važno je da svaki gazda salona ima 20 apartmana na moru,da jeftino završi problem s inspekcijom i to je to.Doveži se ovih bedaka po trafikama..Smijurija.Onaj što pravi zgradu preko puta Feala još i gori.Eto to smo mi i naša divna domovina i onda žugamo na doktore,profesore..biće i gore ja sam optimist.Čudno.

  22
  1
 • Neka SIPA najprije pogleda kuće vikendice i apartmane po moru i Zagrebu od inspektora. Kad zbroji njihove plaće neka krenu na peivatnike. Svaki inspektor uzima novac bio on iz Sarajeva , Tuzle, Zenice, Ljubuškog, Širikog. Pogledajmo apartmane po Makarskoj. Puni su ko šipak.

  11
 • Kada će u Šabe ispod Hotela doći inspekcija gdje prodaje cigare po jednu ipo marku,s za Split vozi na crno putnike di naplaćuje 30 km po osobi.

 • Najveći je nered u građevinarstvu. Gotovo svaki objekat nije urađen u skladu s projektom. Daju se dozvole za gradnju gdje nema nikakve logike. Tu nešto smrrrrrrrrrrrrrrrrrdiiiiiiiiiiii!!!

  1
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.