ŽZH: U drugom polugodištu osnovnoškolci i maturanti idu svakodnevno u školu

Početak nastave, odnosno drugog polugodišta u ŽZH zakazan je za ponedjeljak 18. siječnja i nastava će krenuti u svim osnovnim školama svakodnevno.

Dakle, svi učenici u osnovnim školama koji su dosada pohađali nastavu svako drugi dan, od ponedjeljka idu u školu svaki dan. Osim učenika osnovnih škola, u svakodnevnu nastavu se vraćaju i učenici završnih razreda srednjih škola – maturanti.

Nastava će se odvijati pod uvjetom da se i dalje poštivaju smjernice koje se tiču kontinuirane edukacije nastavnog osoblja i djece, provođenja mjera dezinfekcije i ventilacije prostorija i spriječavanja grupiranja razreda prilikom dolaska odnosna odlaska iz škole.

Trajanje nastavnog sata će i dalje biti 40 minuta kako bi škole imale dovoljno vremena za odraditi potrebnu dezinfekciju i ventilaciju učionica.

Kako su ove odluke o nastavi bazirane na trenutnoj epidemiološkoj situaciji tako su i podložne promjenama ukoliko se epidemiološka situacija pogorša ili poboljša, priopćili su iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH.

(www.jabuka.tv)


24 komentara

 • Hoće li ovakva oranizacija nastave na polugodištu donjeti više izostanaka djece s nastave, bolesti covida, izolacije i samoizolacije? Razmišlja li naše ministarstvo da mnogi đaci imaju u obitelji osobe koje su u rizičnoj skupini? Mislim da o tome se ne vodi računa.

 • Ma po meni je dovoljno da idu priko dana i da tako ostane uvik sta ce svaki dan mlatit samo tene raskidaju a isto oni uce jedan dan im zadaj drugi nek nauce i dobro a za
  Onlain nisam naj veca glupost

 • Znači prvi drugi i treći razred srednje škole svako drugi dan u školi . Vi ste stvarno definitivno ludi . Pa stvarno nas roditelje maltretirate tim svojim bolesnim mjerama.Ispade da su oni opasni za širenje te sablasne korone.

 • Šiljilo se na djeci dok kafići,restorani,firme i ostala društvena zanimacija funkcionira po svom nahođenju. Dok su s druge strane djeca najotpornija na virus i dobro je da razviju imunitet dok su mali ali ih se blokira mjerama, vlast i gazde brane svoje interese a mozga okolo slabo ima a i dobar dio je kupljen ili ucjenjen, kupljen za sendvič,žvaku…

  • Odjebi i pucaj sebi u glavu. Maltretirate djecu i upropaštavate im budućnost a sve drugo otvoreno. Ako se bojiš zatvori se u podrum

  • A sve nam je ovako,nazalost. Dok se zemlje EU u potpunosti zatvaraju,u nas popustanje mjera,a nije i skoro ni bilo. Mozda smo mi pametniji,neznam,samo ili su oni ovce ili smo mi

 • Samo jedno pitanje .Da li npr. prva tri razreda Gimnazije u Širokom Brijegu ima više učenika od druge Osnovne škole koja ima cca 1000 sa prosvjetnim djelatnicima, da bi ovi prvi išli u školu svako drugi dan a osnovci svaki dan.
  Mislim da je Odluka nelogična i ishitrena.Slijedi razdoblje gripe a uz coronu koja nije nestala , mislim da će stanje biti opasno.

 • Odluka je ishitrena i nepromišljena.
  Trebalo se pričekati 3. mjesec da djeca pođu na ovakav način u školu.
  Možda se trebalo uzeti u obzir da je prošle godine u 2.mjesecu bilo jako puno izostanak zbog gripe kod djece.
  Ništa se loše ne bi dogodilo da se pričekalo još jedan mjesec sa ovakvom odlukom.Cijeli svijet postrožava mjere,samo kod nas popuštanje.A poznajući rad našeg doma zdravlja nek nam je Bog na pomoći.

 • Ako će djeca u ponedjeljak u školu dajte im svakodnevno čistite razred,klupe,podove,WC-e ,prozore,vrata… promijenite sanitararije i vrata u WC koje su grozne ako to već nije do SAD urađeno i higijenske potrepštine kojih je uvijek trebalo biti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.