ŽZH: Tijekom vikenda uhićena dva pijana vozača

Policija u Županiji Zapadnohercegovačkoj uhitila je tijekom vikenda dvije osobe koje su upravljale motornim vozilima pod utjecajem alkohola.

U petak, 29. siječnja, u 17:35 sati, u mjestu Sovići, općina Grude, dogodila je se prometna u kojoj je na dva vozila nastala veća materijalna šteta i u kojoj su tri osobe zadobile tjelesne ozljede.

Policijski službenici PU Grude izvršili su očevid i alkotestirali vozače. Sukladno odredbama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u ŽZH slobode je lišen jedan od sudionika prometne nesreće – Z.V. (55), koji je pod utjecajem alkohola (3,68 gr/kg) upravljao motornim vozilom marke Opel, bh. registarskih oznaka.

Nakon kompletiranja predmeta protiv prekršajno odgovornih osoba poduzet će se zakonom propisane mjere.

U subotu, 30. siječnja, oko 18:15 sati PU Posušje zaprimila je više prijava građana da se magistralnom cestom M-17.5, iz smjera Rakitna u smjeru Posušja, kreće motorno vozilo marke Mercedes-Benz, bh. registarskih oznaka, kojim upravlja vidno alkoholizirani vozač i koje ugrožava druge sudionike u prometu.

Odmah nakon zaprimljene prve prijave ususret navedenom vozilu upućena je prometna ophodnja koja je u Blidinjskoj ulici u Posušju zaustavila navedeno vozilo. Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je vozilom upravljao F.B. (50) iz Čitluka, a izvršenim alkotestiranjem kod istoga je izmjereno 2,03 gr/kg alkohola u dahu.

F.B. (50) lišen je slobode i smješten u prostorije za zadržavanje do otriježnjenja. U, nedjelju, 31. siječnja F.B. (50) pušten je na slobodu nakon što mu je uručen prekršajni nalog – za počinjenim prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 400 KM, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca te je dobio dva kaznena boda.

(www.jabuka.tv)