ŽZH sutra objavljuje javni poziv za subvencioniranje plaća u privatnom sektoru

U Županiji Zapadnohercegovačkoj (ŽZH) od sutra kreće primjena Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Na službenim stranicama Ministarstva gospodarstva ove županije ujutro će biti objavljen javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava za financiranje najniže neto plaće za travanj 2020. godine.

Pravo korištenja ovih financijskih sredstava imaju pravne i fizičke osobe kojima je mjerama Stožera Civilne zaštite ŽZH onemogućen rad u proteklom periodu, a zadržali su radnike.

Kako bi ostvarili pravo na financijska sredstava za financiranje najniže neto plaće za travanj 2020. godine trebaju dostaviti uredno popunjen Zahtjev u utvrđenom roku, biti registrirani u ŽZH (sa sjedištem u Županiji za zaposlenike koji su prijavljeni s mjestom rada na području Županije i poslovne jedinice drugih subjekata za zaposlenike koji su prijavljeni s mjestom rada na području Županije), te dostaviti Obavijest o razvrstavanju poslovnog subjekta sa šifrom djelatnosti pravnih i fizičkih osoba prema vrsti djelatnosti i uvjetima koji su pobrojani na listi u prilogu Javnog poziva.

Natječaj ostaje otvoren deset dana, a svi korisnici poticaja razvoja gospodarstva u ŽZH obvezni su sredstva koristiti namjenski i dostaviti Ministarstvu izvješće o utrošku sredstava s dokumentacijom na propisanom Obrascu najkasnije u roku do 8 dana od dana uplate sredstava.

Prema riječima dopredsjednika Vlade i ministra financija ŽZH Tonija Kraljevića sredstva za isplatu su osigurana u županijskom proračunu, te će se s isplatom krenuti odmah po završetku zaprimanja prijava.

Vlada ŽZH je prva u Federaciji BiH Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa donijela mjere za pomoć gospodarstvenicima i očuvanje radnih mjesta u privatnom sektoru.

(Fena)


11 komentara

 • Odbio si nekom tko ima plaću ispod prosjeka 10 posto …čistačici.portiru..i dat ćeš radniku u privatnom sektoru čiji gazda ima kuću od milion..maraka
  J…te…pravdo…

 • Glasat za nove stranke BILO KOJE!!!!
  Gore od ovih sadašnjih nemože!!!
  Ako glasate za iste, nemojte se čudit što nam je katastrofalno stanje u županiji, te što nam prijatelji, rodbina, najbliži i nakdraži odlaze u inozemstvo, te gledati i pomagati propast HERCEGOVINE!!!!
  PROBUDITE SE DOK NIJE KASNO!!!!!

 • Nema se sta ko vise ni buditi ni probuditi…gotovo je..ovaj coronavirus je samo bio test i ovo je tek pocetak kraja.Stize nam, ne samo kod nas, vec SVJETSKI VAL NAJVECE EKONOMSKE KRIZE NESAGLEDIVIH RAZMJERA… neka nam je BOG na pomoci 🙏👃🙏👃

 • Eo cutam da je jos jedna osoba pozitivna na covid 19,
  Ajmo opet karantena, milicijski sat, obavezno nosenje maski/rukavica,
  Zatvorit granice,
  Kupovat respiratore,
  Uglavnom: dizat paniku,
  Hajde niste odavno

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.