ŽZH: Štrajk upozorenja u svim osnovnim školama

Predsjedništvo  Nezavisnoga sindikata uposlenih u osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj, na sjednici održanoj 25. siječnja 2017. godine, donijelo je Odluku o štrajku upozorenja koji će se održati u utorak 31. siječnja 2017. godine prvi školski sat u svakoj smjeni u svim osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Razlozi za štrajk su sljedeći:

1. Nepoštivanje važećega Zakona o osnovnom školstvu ŽZH (nepoštivanje propisane procedure za izbor članova školskih odbora)

2. Zastoj u pregovorima o Prijedlogu kolektivnoga ugovora

3. Neisplata dugovanja po regresu za 2015. i 2016. godinu

4. Kašnjenja u isplati honorara
5. Neisplata dugovanja po izvršnim presudama
Na ovaj način izražavamo svoje nezadovoljstvo odnosom Vlade prema obrazovanju, umorni smo od praznih obećanja i bezrazložnoga odgađanja rješenja postojećih problema, priopćeno je iz Predsjedništva Nezavisnoga sindikata uposlenih u osnovnim školama u ŽZH.

(www.jabuka.tv)

17 komentara

 • Treba Profesorima dati plaću ko i ostalim uposlenim sa VSS koji se finansiraju sa istog proračuna i poboljšati uvjete rada tj. Osigurati grijanje da djeca ne sjede u vindjekama i kapama, da nema promaje od loših otvora a tek wc to je sramota, higijenski pribor ….ako ne radi profesora onda radi djece.

 • As-nisu tebi kao i većini krivi profesori nego netko drugi koji bi trebali platiti majci porodiljno i dječiji doplatak, besplatan prevoz i užinu a radnika platiti i osigurati mu doručak /a kolka je satnica treba radnicima osigurat i ručak i večeru/prevoz na posao i s posla što svi uposkeni moraju imati .
  A oni koji bi trebali štititi i time osigurati pravičnu plaću radniku i ostale naknade kao i zakonom određeno radno vrijeme od 42 sata tjedno Oni štite nazovi gospodarstvenike poslodavce.
  Eto to profesori traže samo što su potpisali kolektivnim ugovorom sa poslodavcem i ne mogu tražite za tebe i ostale koji ne želite tražiti što vas spada ali hoćete negativno komentirati položaj profesora .

 • A kome treba prijavit karte za bus? Za ovaj mjesec smo platili tjedan više jer je nastava kasnila. Onaj na šalteru kaže to je tako. Šta će? I njemu nije lako kad šef tako naredi. A u autobusu po 20 djece stoji. Natrpaju se ko sardine. Pa ajmo onda makar plaćat stojeće i sjedeće karte. Ne daj Bože samo kakve tragedije….Biće nekom kasno…

 • Koliko rade dobro imaju ikakvu placu .jos bi neke izostatke ako im je malo neka odu malo na zavod za zaposljavanje tamo ima onih koji bi radili umjesto njih.

 • Majo i A nonimno-profesori rade koliko je im maximalno zakon propisao a i primanja zakonom propisana i potpisana moraju sudom tražiti .
  I nevidim uopće problem u tome .
  Ali vidim problem u vašem kometaru i jalu na njih a bolje bi bilo da svoju djecu učite da slušaju uče i poštuju profesore i starije da i oni jednoga dana završe škole pa da budu nanje frustrirani onim što ih ne bi trebalo ljutiti kao vas.

 • kakvi profesori kakvi nastavnici kakovas nije stid radite tri sata dnevno toje mijesečno oko 70 sati radni kolikoje jadne sirotinje nema nimamva posla ratni invalid prima230 km a disu zab branitelji nemadu ništa koće radit neka radi ko neće na biro jedno 20 godina a oni sa birova neka rade neće bit štrajka i gotovo tosuti sve gotovani koje je hdz stvorijo

 • Najjači su mi ovi roditelji pojedini koji se kao jave i napadnu ove profesore i njihov rad i koliko rade..Sigurno da kao i u svim branšama ima onih koji su loš kadar,kupljeni diploma itd,al sigurno dobar dio su ljudi koji svoj posao rade dobro..Dok s jedne strane imaš političke elite i uhljebe čija su primanja par tisuća maraka ,lažne mirovine stotina onih koji nisu rata vidili,vama problem profesori…Nije čudo što se ovi prostori iseljavaju masovno,imaš umrežene političke elite i njihove uhljebe na pozicijama i situirane i njima dobro imaju svoje glasačko tijelo..Na izborima prodaš fore ovim naivcima o nekoj nacionalnoj zaštiti,plus bakice i djedice i ovi uhljebi i dobiješ izbore na izlaznost 45 % ili manjoj,znači velika većina nije zadovoljna al nema alternativu.Za sve ovo stanje danas kriva je kompletna politika od kraja rata nadalje,jer 99% su samo gledali sebi i za sebe,pametnom dosta..

 • Iko traži svoja prava isto ko i profesori a oni su najmanje plaćeni sa visokom stručnom spremom sa istog proračuna .
  a profesori traže svoje zarađeno stalno štrajkom ili sudom, isto to bi i ti tražio ako ne dobiješ mirovinu ili plaću.

Komentiraj: