ŽZH sa 160.000 KM pomogla obnovi Gimnazije u Ljubuškom

Gradonačelnik Vedran Markotić i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke Zvonimir Širić potpisali su u četvrtak ugovor o financijskoj potpori Županije Zapadnohercegovačke projektu obnove Gimnazije Ljubuški.

Potpisanim ugovorom se predviđa financijska potpora planiranim radovima u iznosu od 160.000 KM.

Događaju su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, dopredsjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministrica financija Blagica Leko, ministar unutarnjih poslova ŽZH Mladen Bebek i ravnatelj Gimnazije Ljubuški Leopold Mandić.

Idući tjedan idemo s natječajem za unutarnje radove vrijednosti preko pola milijuna konvertibilnih maraka, a naša županija nam je današnjim ugovorom pomogla s iznosom od 160.000 KM i to će nam uvelike olakšati da isfinanciramo taj nemali iznos. Posljednjih godina kontinuirano ulažemo značajna financijska sredstva u obnovu škola.

Godine 2019. bilo je zadnje veliko ulaganje u prizemlje škole, a s sada se nastavljaju radovi na katu i potkrovlju i s time završavamo obnovu Gimnazije, dok smo prošle godine uložili financijska sredstva u strukovnu školu na vanjskom uređenju, a u idućim godinama planiramo i unutarnje uređenje škole, rekao je gradonačelnik Markotić te zahvalio Vladi Županije Zapadnohercegovačke i Ministarstvu prostornog uređenja graditeljstva i zaštite okoliša na potpori.

Kad je riječ o samim radovima, planirana je obnova unutarnjih prostora nadzemnih etaža zgrade Gimnazije. Intervencije su usmjerene na obnovu postojećih instalacija, ugradnju novih instalacija razglasa, videonadzora i vatrodojave, obnovu postojećih i postavljanje novih obloga podova, zidova i stropova, kao i zamjenu svih unutarnjih vrata.

Foto: Grad Ljubuški

Gimnazija Ljubuški trenutačno ima 49 zaposlenih, a u školskoj 2023./2024. godini pohađa je 306 učenika. Realizacijom navedenih aktivnosti, učenicima koji pohađaju školu, njihovim profesorima te ostalim zaposlenima, kao i budućim generacijama, pružiti će se kvalitetniji uvjeti rada.

Ovo je jako bitna stvar, ne samo za Ljubuški nego i za cijelu našu zajednicu. Kao ravnatelj sam preponosan na ovaj današnji trenutak. Velika hvala svima koji su pripomogli, jer velika je stvar da ćemo u budućnosti imati uređenu školu. Imat ćemo uređen prostor i mnogo bolje uvjete za obrazovanje u koje treba ulagati, istaknuo je ravnatelj Mandić.

Ministar Širić uputio je na značaj ulaganja u obrazovne institucije naglasivši kako je obrazovanje stup svakog društva te da će se i u budućnosti gledati što više pomagati lokalnim jedinicama u županiji.

Ministarstvo prostornog uređenja graditeljstva i zaštite okoliša i Vlada Županije Zapadnohercegovačke sigurno će i u budućnosti podržavati ovakve projekte. Kao bivšem ravnatelju škole jako mi je drago što je to Ljubuški prepoznao i što su se prijavili na jedan ovakav hvalevrijedan projekt koji će sigurno našoj djeci omogućiti bolje obrazovanje, bolji sustav obrazovanja i na kraju krajeva bolje uvjete da se sva naša djeca mogu obrazovati u boljoj instituciji. Obrazovanje je uvijek ono što će nas voditi naprijed, poručio je ministar Širić, priopćeno je iz Grada Ljubuškog.

(www.jabuka.tv | (Foto: Fena/Arhiva)

6 komentara

  • Vrijeme je da se napiše monografija o ljubuškoj gimnaziji. Zašto to do danas nije urađeno, neka se pitaju njeni brojni učenici koji su sada na uticajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Monografija bi imala veliku emocionalnu vrijednost ne samo za njene učenike i učenice.
    Pozdrav iz Sarajeva.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.