ŽZH: Povećan broj zahjeva za asistentima u nastavi

Djeca osnovnih i srednjih škola iz Županije Zapadnohercegovačke koja iz određenih razloga ne mogu samostalno pratiti redovitu nastavu, a nisu za specijalna školska odjeljenja, i ove će godine imati asistente koji će im svakodnevno pomagati u svladavanju školskih obveza, piše Večernji list.

Ovu praksu Vlada ŽZH uvela je prošle godine, a s obzirom na to da su je ocijenili jako dobrom i roditelji i djeca, provodit će se i u sljedećem razdoblju.

Prema riječima ministrice prosvijete, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružice Mikulić, ove godine su ravnatelji škola dostavili znatno veći broj zahtjeva za asistentima nego što je to bilo prošle godine.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

    • Zašto u ovoj našoj žlibini uvijek ima netko tko se smatra sposobnim komentirati nešto o čemu pojma nema. Broj djece s posebnim potrebama se svake godine povećava, a do sada je više učenika radilo s jednim asistentom pa je zato više zahtjeva jer je idealno jedan učenik na jednog asistenta. Tutkume!

    • Daj imena, ili ću tvoje objavit. Pokušaj provesti jedan sat sjednim takvim djetetom pa će ti sve biti jasno. Imaš je u široj obitelji. Ne znaš o čemu pišeš, ali znaš iskaljivat negativne porive po netu. Odvoji jedan sat i neće ti bit do ovakve pisanije. Pozdrav svima koji učiniše i jedan mali pomak za ovu djecu. Ovima što dežuraju po netu za širenje svake vrste negativnosti savjet: Iziđite na zrak!

    • Djeca s pp trebaju pomagače, ali ih zakonski treba urediti, da se zna što tko radi, kakav je pomagač potreban i koliko educiran. Šta bi sa zakonom u petak?

  • Nazalost, nasi asistenti nisu educirani za rad s djecom s poteskocama. To su ucitelji razredne nastave i pedagozi. Ni uz najbolju volju oni bez dodatnog kvalitetnog obrazovanja nisu od velike pomoci, a djeci god.prolaze uz cinjenicu da rade sa asistentima. Omogucite im seminare, polaganje dodatnih ispita i neka najbolji rade ovaj odgovoran posao.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.