ŽZH: Održan sastanak predstavnika općinske vlasti i policije

Na inicijativu PU Posušje danas je u zgradi općine Posušje održan radni sastanak između predstavnika općinske vlasti i rukovodstva PU Posušje.

Na sastanku su sudjelovali predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, pomoćnik načelnika općine Posušje Bernard Bakula, načelnik PU Posušje Miroslav Galić, zapovjednik Policijske postaje Posušje Jozo Begić i glasnogovornik Uprave policije MUP-a Damir Čutura.

posusje_1

Na sastanku je dogovoreno da se formira Koordinacijsko radno tijelo, čiji će stalni članovi biti nositelji gore navedenih dužnosti te načelnik općine Branko Bago, koji zbog drugih obveza nije mogao nazočiti današnjem sastanku.

Današnji sastanak imao je dvije točke dnevnog reda:
1. Predstavnici policije upoznali su predstavnike općinske vlasti sa sigurnosnim izazovima koje predstavljaju neobuzdane proslave završetka školske godine od strane maturanata te ih upoznali s preventivnim aktivnostima koje policija poduzima s ciljem da javna okupljanja maturanata proteknu bez incidenata;
2. Predstavnici policije i predstavnici općinske vlasti dogovorili su konkretne oblike suradnje općinskih tijela i policije, koji uključuju angažman općinske inspekcije u slučajevima kada je to potrebno.

posusje_3

Također, na sastanku je usuglašeno da će se Koordinacijsko radno tijelo sastajati najmanje dvaput mjesečno, isto će raspravljati o svim pitanjima koja zahtijevaju koordiniran rad općinskih vlasti i policije te dogovarati zajedničke aktivnosti.

Po potrebi, na sjednice koordinacijskog radnog tijela pozivat će se predstavnici drugih državnih tijela kao i predstavnici građana.

Ispred Uprave policije MUP-a želimo izraziti zadovoljstvo iskazanom iskrenošću i orijentiranošću na suradnju svih sudionika sastanka.

Uvjereni smo da će ovaj vid suradnje općinske vlasti i policije rezultirati boljim rezultatima rada kako općinskih službi tako i policije, a na korist svih građana općine Posušje, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.