ŽZH: Najmanje godina zatvora prijeti vozaču koji je pijan skrivio kobnu nesreću

Županijski sud u Širokom Brijegu u srijedu 24. siječnja 2018. godine održat će glavnu raspravu o prometnoj nesreći koja se 1. ožujka 2017. godine dogodila u mjestu Proboj u Općini Ljubuški, zbog koje je optužen 21-godišnji M. G., potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Glavnu raspravu vodit će Vijeće Županijskoga suda ŽZH, s obzirom na propisanu kaznu zatvora od najmanje jedne godine za kazneno djelo koje se optuženom stavlja na teret.

Predmet glavne rasprave bit će prometna nesreća zbog koje je optužen M. G., koji se tereti da je ugrozio javni promet, posljedicom čega je jedna osoba preminula.

Optuženi se tereti da je 1. ožujka 2017. godine u mjestu Proboj, općina Ljubuški, upravljao svojim vozilom BMW. Prilikom upravljanja optuženi je bio pod utjecajem alkohola od 0,96 promila i kretao se brzinom od oko 96 km/h na dionici ceste gdje je ograničenje 40 km/h, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Aničić dodaje da se optuženi tereti da je bio svjestan da takvim radnjama grubo i bezobzirno krši propise i da zbog toga može izazvati opasnost za druge sudionike u prometu, i na to je pristao.

Pri takvoj vožnji optuženi je ulaskom u jednu krivinu izgubio kontrolu nad vozilom i desnom bočnom stranom vozila udario u metalni rasvjetni stup. U tom trenutku na suvozačevom mjestu nalazio se V. M., koji je zadobio teške tjelesne ozljede, od kojih je i preminuo dana 18. ožujka 2017. godine u SKB Mostar, zaključio je Aničić.

(www.jabuka.tv)