ŽZH: Hitni poziv “Zaboravljenim braniteljima” da se odazovu u svoje podružnice!

Pozivaju se svi članovi Udruge Zaboravljeni branitelji ŽZH da se odmah, a najkasnije do nedjelje 23. travnja 2017. godine do 24 sata jave predstavnicima i povjerenicima svojih Podružnica u Gradu Širokom Brijegu, općinama Ljubuški, Posušje i Grude radi rasporeda i odlaska na mjesta okupljanja radi izražavanja nezadovoljstva zbog neuvrštavanja Rezolucije Branitelja u dnevni red zastupničkoga doma Parlamenta FBiH.

Sve informacije o aktivnostima o mjestima okupljanja članova naše udruge dobit ćete od vaših predstavnika i povjerenika. Ukoliko se niste u mogućnosti odazvati na predviđene aktivnosti, dužni ste o tome obavijestiti vaše predstavnike i povjerenike te im za to predočiti valjane dokaze.

Poštovani Branitelji!

Voljom vladajućih političkih elita Parlamenta FBiH (SDA, HDZ BiH i SBB) Rezolucija Branitelja nije uvrštena u dnevni red Zastupničkoga doma Parlamenta FBiH od 11. travnja 2017. godine, a u Rezoluciji Branitelja sadržani su svi naši i vaši zahtjevi: Pravo na mjesečni braniteljski dodatak, i izrada Zakona o jedinstvenom registru pripadnika oružanih snaga i objava spiska korisnika prava iz oblasti Braniteljsko-invalidske zaštite, uz odvajanje borbenoga od neborbenoga sektora.

Gore navedene vladajuće političke elite nisu spremne uvrstiti i Rezoluciju Branitelja u Parlament zbog sljedećih razloga:

– Objavom Registra Branitelja FBiH Federalni ministar Branitelja Salko Bukvarević objavio je kako se u tom registru Branitelja nalazi 577 000 pripadnika oružanih snaga FBiH, a kraj rata, potpisivanje Daytonskoga mirovnoga sporazuma dočekalo je 229.000 pripadnika oružanih snaga Armije BiH, a 37.000 pripadnika HVO-a, iz čega proizlazi kako je od Daytona do danas u taj registar ubačeno 311.000 pripadnika oružanih snaga, što demobilizirani Branitelji okupljeni oko Rezolucije Branitelja žele kroz jedinstven registar pripadnika oružanih snaga FBiH jednom zauvijek riješiti.

Vladajuće političke elite (SDA, HDZ BiH i SBB) ne žele jedinstven registar pripadnika oružanih snaga i odvajanje borbenoga od neborbenoga sektora jer će izradom toga registra na desetine tisuća lažnih RVI, lažnih zapovjednika, lažnih odlikovanih, lažnih udovica, silovanih, lažnih povoljno umirovljenih ostati bez svojih nezasluženih prava iz Domovinskoga rata, a vladajuće političke elite će ostati bez svoga biračkoga tijela ukoliko im se ta nezaslužena prava ukinu.

-Ni oporbene parlamentarne stranke SDP, DF, HDZ 1990, Stranka za BiH, A-SDA, Naša stranka i Laburisti se nisu potrudili uvrstiti Rezoluciju Branitelja u sjednicu Zastupničkoga doma Parlamenta FBiH od 11. travnja 2017. godine, za što također imamo dokaze, a zašto se nisu potrudili neka prosudi njihovo biračko tijelo.

Imajući sve naprijed izneseno u vidu, beskrupulozne laži i obmane kojima su se služili i služe te vladajuće političke elite preko svojih pulena, Salke Bukvarevića Ministra Branitelja, Edina Mušića, predsjedatelja zastupničkoga doma Parlamenta FBiH, potpuno je jasno s kakvim realnim poteškoćama su se susreli demobilizirani Branitelji koji su tražili da se Rezolucija Branitelja uvrsti u Parlament FBiH.

Navedeni predstavnici obmanjivali su javnost govoreći kako su zahtjevi demobiliziranih Branitelja okupljenih oko Rezolucije Branitelja nerealni, nezakoniti i neprovodivi jer ti “neformalni i nereprezentativni” predstavnici Branitelja traže preko 300 milijuna KM za sebe, a upravo su isti predstavnici svojim potpisima u Parlamentu FBiH od 01. kolovoza 2016. godine potvrdili kako je Rezolucija Branitelja zakonita, pravedna, provodiva i poslovnički ispravna, za što imamo pismene dokaze, i koje smo također kroz rad međuresorne radne skupine za provedbu Rezolucije Branitelja uvjerili kako su zahtjevi tih Branitelja bez ikakvih prava realni, provedivi i zakoniti i u puno manjem novčanom iznosu nego što to oni bezuspješno pokušavaju zavarati cjelokupnu javnost, za što opet imamo pismene dokaze.

Stoga vas pozivamo, poštovani članovi naše udruge, da se odazovete svi do jednoga na predviđene aktivnosti za ostvarivanje naših prava jer je konačno došlo vrijeme da dobijemo svoja zaslužena i stečena prava Branitelja.

Vi ste Branitelji i tako se i ponašajte. Nemate pravo izbjegavati vaše obveze članova naše udruge i Branitelja jer je ovo drugo poluvrijeme Domovinskoga rata koji je bio obrambeni i oslobodilački, samo što je ovo poluvrijeme kudikamo teže jer nemamo dovoljno kondicije, ali imamo motiv, srce i dušu.

Svi vi koji ne opravdate vaš dolazak na predviđene aktivnosti Branitelja koje je utvrdila skupština naše udruge, a skupštinu naše udruge činimo svi mi do jednoga u koordinaciji sa skupštinama svih 70 udruga proisteklih iz Domovinskoga rata u FBiH, biti ćete sukladno statutu naše udruge brisani iz članstva i nećete moći računati na ostvarivanje Vaših prava koja čekaju na vas. Trebate ih samo preuzeti, ali kako ćete ih preuzeti ako ne iziđete iz vaših kuća i dođete po njih zajedno sa svojim subraniteljima koji vas očekuju na mjestu gdje se ta prava dijele.

Zajedno do pobjede!

Vlado Marušić, predsjednik UZB-a ŽZH

(www.jabuka.tv)
2 komentara

  • Novim zakon pio mio koji je u četvrtak u hitnoj proceduri na sjednici branitelji neće moći uračunati vojni staž za mirovinu do 65 gidine života jer vojni staž ni staž osiguranja, a uvjet je 65 godina života i 15 godina staža osiguranja.
    Novim zakonom ukidaju zajamčene mirovine za 40 godina rada koje su dosad iznosile 434 KM što znači da će devedeset posto budućih umirovljenika dobiti 326 KM mirovinu , što znači svima barem 200-300 KM manju mirovinu.Samo še povećavaju najveće mirovine za 500 KM koje su do sada bile 2170 KM.
    Nadajmo se da Naši kao par puta u ovoj godini neće dignuti ruku za ovako nepovoljan zakon pio mio .
    Umjesto da razmisle o povećanju minimalne i zajamčene mirovine barem za pola oni sve rade da ih smanje i ukinu zajamčene mirovine od 434 KM za 40 godina rada.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.