ŽZH: GSS-ovi pojačani opremom za spašavanje – Jabuka.tv

ŽZH: GSS-ovi pojačani opremom za spašavanje

Uprava civilne zaštite ŽZH uručila je opremu za spašavanje gorskim službama spašavanja Široki Brijeg, Grude i Ljubuški, dok će HGSS-u Posušje oprema biti naknadno uručena.

Navedenim GSS-ovima uručena je oprema za spašavanje s visina i nepristupačnih terena, kao i spašavanja na vodi i pod vodom (suha odijela i prsluci, obuća, oprema za prvu pomoć).

Ukupna vrijednost opreme, kao i pokrivanja troškova sudjelovanja Gorskih službi spašavanja u zaštiti i spašavanju ljudi i imovine, a koje je Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke uručila u ovoj godini Gorskim službama spašavanja iznosi 22.000,00 KM.

Uz navedeno, vrijedno je istaknuti da su početkom ove godine svi pripadnici Gorskih službi spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj osigurani od posljedica nesretnoga slučaja (nezgode).

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke je, sukladno Uredbi o organiziranju službi za zaštitu i spašavanje u Županiji Zapadnohercegovačkoj, tijekom prošle godine potpisala ugovore o međusobnim pravima i obvezama s Gorskim službama spašavanja Široki Brijeg, Posušje, Grude i Ljubuški.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.