ŽZH: Elektronske zdravstvene iskaznice kasne zbog koronavirusa – Jabuka.tv

ŽZH: Elektronske zdravstvene iskaznice kasne zbog koronavirusa

Uvođenje elektronskih zdravstvenih iskaznica u Županiji Zapadnohercegovačkoj kasni zbog koronavirusa.

Zdravstvene iskaznice dolaze iz Kine pa nam je obustavljena njihova nabavka. One će sigurno ići u narednom razdoblju čim se zaustavi virus i problematika oko njega, izjavio je za portal Jabuka.tv ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić.

Iako je krajem listopada 2019. na 11. sjednici Skupštine ŽZH ministar Pejić najavio uvođenje elektronskih iskaznica od 1. siječnja 2020. godine, to se još nije dogodilo zbog koronavirusa, ali i usuglašavanja nadležne federalne institucije oko konačnog izgleda iskaznice.

Ipak, od početka 2020. godine Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH distribuira elektronske premije zdravstvenog osiguranja – markice.

Tomislav Pejić

Kad budemo mogli uvesti još jedan određeni broj koji nam nedostaje krenut ćemo s distribucijom elektronskih zdravstvenih iskaznica. Uspjeli smo provesti dio s markicama koje su od ove godine elektronske, a druga etapa su nam bile elektronske iskaznice, međutim to nam je ‘zapelo’ zbog navedenih razloga, zaključio je ministar Pejić u izjavi za Jabuka.tv.

Kako je u listopadu prošle godine pojasnio ministar Pejić, na elektronskoj iskaznici će biti određeni podaci koji moraju biti na njoj, a koji će liječnicima i medicinskim sestrama dati informaciju o pacijentu.

Izbjeći ćemo ovjeravanje svaka tri mjeseca te ćemo imati kvalitetniju evidenciju o uplati zdravstvenog osiguranja. Također, smanjit će se čekanje na šalterima u domovima zdravlja s obzirom da će se kartica skenirati na čitaču te će automatski dati potrebne informacije o pacijentu, kazao je tada ministar Pejić na 11. sjednici Skupštine ŽZH.

Dom zdravlja Široki Brijeg otkazao sve redovite preglede i prima samo hitne slučajeve

(www.jabuka.tv)


19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.