ŽZH: Državni službenici se pripremaju za EU

Direkcija za europske integracije u suradnji s Uredom Vlade ŽZH za europske integracije održala je obuke za državne službenike, ali i sve zainteresirane u trajanju od 27. do 29. rujna 2023. godine u Širokom Brijegu.

Kako bi se upoznali sa sekundarnim izvorima prava Europske unije te procesom i tehnikama usklađivanja s pravnom stečevinom EU, prvoga dana održana je obuka „Metode, načini i tehnike usklađivanja zakonodavstva“.

Obuka je bila namijenjena prvenstveno članovima tijela u sustavu koordinacije procesa europskih integracija i ostalih struktura uspostavljenih za potrebe procesa europskih integracija i državnim službenicima koji obavljaju poslove:

 • usklađivanja zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom EU;
 • prevođenja i redakture pravnih propisa za potrebe procesa europskih integracija te ostalim zainteresiranim djelatnicima.

Tijekom obuke polaznici su upoznati s važnosti komuniciranja u procesima europskih integracija te aktualnostima u oblasti izvještavanja s ciljem primjene naučenoga (Foto: Ured Vlade ŽZH za europske integracije)

Kako bi se upoznali sa ulogom i značajem komunikacija u procesu europskih integracija te usavršili potrebna znanja i vještine, drugoga dana održana je obuka „Vještine izvještavanja za potrebe procesa europskih integracija”.

Tijekom obuke polaznici su upoznati s važnosti komuniciranja u procesima europskih integracija te aktualnostima u oblasti izvještavanja s ciljem primjene naučenoga.

Budući da je Bosna i Hercegovina dobila status kandidata, obuke se organiziraju s ciljem da članovi radnih skupina za europske integracije kao i ostali državni službenici u Županiji Zapadnohercegovačkoj steknu znanja neophodna za obavljanje poslova i zadataka koji proizlaze iz procesa europskih integracija, navodi se u priopćenju Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

(www.jabuka.tv)

14 komentara

  • Sta su to bgt uradili, ajde reci molim te u kojem to je pogledu Hrvatska unazadjena, u kojem je pogledu siromasnija danas otkad je u EU? EU moze VRLO lako bez Hrvatske ili BiH, ne treba njima HR i BiH, nego obrnuto mazlumi zatucani.

   • Ostala je bez mladih ljudi,korupcija i kriminal uzeli još većeg maha,droga na svakom koraku, uništeno selo,pederluk na svakom koraku

 • Državni službenici bi trebali biti samo ekonomisti i pravnici. Zato što ta dva zanimanja jedino mogu sve raditi što se tiče administracije. Računovodstvo, knjiženja, obračun plaće, blagajna, javne nabave, natječaj za prijem u radni odnos, zasnivanje i prestanak radnog odnosa, razne vrste rješenja i potvrda, projekti prekogranične suradnje, itd. Politolozi, informacijske znanosti i sl. nisu za državnu službu. To je za politiku.

  • Ne moras ti nigdje, preseli se negdje u bastion slobode i demokracije poput Rusije ili bliskog Istoka ako budes nemiran oko ulaska BiH u EU i siguran si od mrskog Zapada.

 • Narod je postao grozan, rugljiv, zavidan, tracljiv,ismijava druge i drugačije,samo vlada interes i materijalizam i muski i zenske sve je to isto .titule ,fitness ,umjetne nokte ,zubi,ten utd ,bas zalosno ,sve polazi od kuce,kakvi roditelji takva i djeca.Zna se koliko posten covjek moze imati u danasnje vrijeme odnosno koliko nema. Infrastruktura zalosma , zabetonirani parkovi nasih arhitekata 😂,pravde nema jer nam u sudstvu sjede partijasi HDZ i njihova mladez , zdravstvo i usluga na razini Konga,zdravstveni radnici, pogotovo u domu zdravlja ,pojma nemaju ,sve veze , fakultet danas svak svasta upisuje i zavrsava, pogotovo ove za uciteljice , pedagogije, tete u vrtiću,to svatko moze biti tko je zavrsio gimnaziju ili neku dobru strukovnu skolu,kakvi su to fakulteti 😂,samo se stancaju diplome i doktorati,nama jedan tokar vodi sveučilište zajedno sa svojom svitom u beznade…nije nista bolja ni Hrvatska,i tamo ima svasta ,partija partizana Tudmana HDZ svake izbore pokrade ,nasa gimnazija srozana, pojedini nastavnici u njoj grozni,djeca od uhljeba, politicara, policajaca, direktora, savjetnika, inspektora rade u drzavnim ustanovama a nasa suti, trpi, pa sta te zapadne….
  Pun grad laznih invalidskih mirovina a tamo se prave Hrvatine 😂😂
  I sad vlada UDBA i udbaske obitelji,od Galica, Čolaka, Nakica, Šoljića, Jelica, Gorankica Lasica itd ,tuga i oni imaju razne privilegije u drustvu i njihova rodbina ,nepravda je to ….ratni profiteri digli cijene u nebo,a standard nikakav, crkva suti , ucjenjena ….u selima oko Sirokog vlada isto Udba tj HDZ i oni i njihovi clanovi ,djeca imaju privilegije a ostali suti i gledaj ….zasta se borise nasi branitelji zasta, ❣️
  ZDS ,kralj Tomislav 🇭🇷✝️

  • Za 17:17. Blago tebi! Ti si svjetski putnik kad si uspjela otputovati u Kongo i tako se dobro informirati o njihovom zdravstvu. Svaki dan ovdje lupaš po mladim liječnicima, a zašto? Oni tebi ni tako ne trebaju, ta ti sve najbolje znaš sama.
   Mlade liječnike ostavi nama ostalima koji ih cijenimo i koji nam trebaju.

  • U apsolutno svakoj drzavi koja je uvela euro se desilo isto sto se desava sad u Hrvatskoj – rast cijena. Medjutim, s tim rastom cijena je rasla i placa, a samim time i standard. To se desilo i u Njemackoj i u svim ostalim zemljama koje su i kad su prihvatile euro. To su obicni makroenomski trendovi. Place ce rasti, inflacija ce padati, rasti ce standard, u priliku ce se izjednaciti. Treba vas idiote tjerati na svasta nesto s obzirom koliko ste maloumni, nego eto svijet postao cak i takvima presiguran, a svaka budala zahvaljujuci pristupu Internetu moze imati misljenje i misliti da je relevantno ili ravno nekom strucnjaku ili znanstveniku u polju kojeg laik onako usputno laicki bez razumijevanja komentira. Stvarno je vrijeme da se vise prestanete sramotiti ”free thinkeri”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.