ŽZH druga najrazvijenija županija u FBiH

Županija Zapadnohercegovačka tabla

Sarajevska županija ima najveću stopu razvijenosti na prostoru Federacije BiH sa stopom zapošljavanja od 28,3 posto.

Drugo mjesto zauzima Županija Zapadnohercegovačka u kojoj se stopa zapošljavanja kreće oko 21 posto, dok je na trećem mjestu, prema stopi razvijenosti, Hercegovačko-neretvanska županija sa stopom zapošljavanja od 21,8 postom, ali je u njoj veća stopa nezaposlenih – 41,8 posto, pokazalo je istraživanje Federalnog zavoda za programiranje razvoja, prenosi Večernji list.

Srednjobosanska županija, prema istom istraživanju, nalazi se na sedmom, dok se Hercegbosanska nalazi na devetom mjestu i spada u kategoriju manje razvijenih županija u Federaciji BiH.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • Miro se hvali kako immao 20.500 radno sposobnog stanovništva, a 6000 uposlenih, kaže “tako je kako je” i onda izvale kako smo najrazvijenija županija, pa tko je ovdje lud?

  • Sve je to u bocu…zasto ne objave kolika je razlika izmedju nase i posljednje u postocima a kolika u brojkama jer nije isto ako radi 20.000ljudi od 65-70.000 dok u bosni ima vise stanovnika time i vise zaposlenih. Tamo se trosi daleko vise nego ovdje tako da mi formula izracuna nije adekvatna ta ovo pitanje. S tim da bi naglasio da je najvece iseljavanje od kupresa i livna do neuma sto ukljucuje i nasu zhz. U bosni je iseljavanje daleko manje nego kod nas. Kako ako smo mi razvijeniji?

  • je razvijena ŽZH po neradnicima a koji primaju plaću da špijuniraju ljude po kafićima na ulici u autima tj ja to zovem šetači presretači sjedači a svima zajedničko ušari i jezičari bi izdali i svoju majku za 500 km

  • ako nema nitko više DUGA od naše županije onda smo najrazvijeniji Da nije žalosno bilo bi smiješno Dobro reče da smo u svjetskom vrhu po PATENTIMA LAŽI

Komentiraj: